A Facebook a világ legnagyobb fotótára

Vágólapra másolva!
Facebook a világ legnagyobb fotótára a 1000 memories emlékgyűjtő oldal számításai szerint. A közösségi oldal több mint 140 milliárd fényképet tárol.
Vágólapra másolva!

A digitális fényképezőgépek és kamerás telefonok elterjedése hozzájárult ahhoz, hogy a legnagyobb közösségi oldal egyben a legnagyobb fotótárrá is váljon. Az online fényképmegosztó szolgáltatások gyűjteményének mérete sokszorosan meghaladja az amerikai Kongresszusi Könyvtár fényképtárának méretét. A patinás archívumot méretben az Instagram mobilos képmegosztó és a Flickr fotós közösségi oldal is meghaladja.

A személyes emléktárak létrehozását segítő 1000 memories szolgáltatás szerint a fényképezés feltalálása óta 3,5 billió fotó készült el. A facebookos becslést a közösségi oldal egy mérnökének korábbi nyilatkozatára alapozzák, aki szerint napi kétszázmillió új képet töltenek fel az oldalra. A Techrunch becslése szerint pedig a karácsonyi időszakban 750 millió képpel bővült a közösségi oldal.

Az 1000 memories szerint a digitális kamerát használók átlagosan 150 képet készítenek évente, és ezeknek húsz százalékát fel is töltik a Facebookra. A képek száma ugrásszerűen növekszik, idén 376 milliárd képet fog elkattintani az emberiség, amelynek nagy része digitális technológiával készül. Ma az emberiségnek két percére van szükség ahhoz, hogy annyi képet készítsen, amennyi a fotózás hajnalán, a tizenkilencedik században készült.