A jövő héten dönthetnek a PeCsa új bérlőjéről

Vágólapra másolva!
A Petőfi Csarnok éttermét jelenleg is működtető Cortina Service Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. lehet a kulturális központ új bérlője, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés szeptember 28-i ülésén elfogadja Csomós Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztését.
Vágólapra másolva!

Áprilisban hirdettek nyilvános pályázatot a jelenleg a Petőfi Csarnok Nonprofit Kft. használatában álló Petőfi Csarnok hasznosítására. Az előterjesztés mellékletét képező jegyzőkönyv tanúsága szerint négyen tettek ajánlatot: a Cortina Service mellett a Györkefalvi és Társai Kft., a Dynamo kft., valamint a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Kérügma Kiadó Bt. alkotta konzorcium. A bíráló bizottság július 5-i ülésén a Cortina Service Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. pályázatát javasolta nyertesnek.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A cég pályázatában vállalta, hogy az ingatlan bérletéért havonta 1,6 millió forintot plusz áfát fizet, valamint megtartja az ingatlan közművelődési funkcióit. A vállalkozás emellett vállalta, hogy saját forrásai terhére felújítási és beruházási munkálatokat fog elvégezni 310 millió forint értékben. A bérleti díj mértéke az infláció mértékével emelkedne. A bérlő emellett köteles volna bruttó hatmillió forint összegű megszerzési díjat és hatmillió forint összegű óvadékot is fizetni. Az előterjesztése szerint a szerződés határozott időtartamra, tíz évre szólna, ennek letelte előtt a jogviszony meghosszabbításáról a felek egyeztetést folytathatnának.

A dokumentum szerint a bérleti szerződés előírná, hogy a pályázó csak kulturális, közművelődési célra, valamint az ezzel összefüggő szolgáltatásokra használhatja az ingatlant. A bérlő így kötelezettséget vállal ifjúsági koncertek, klubok, népzenei találkozók, koncertek, családi programok, sport és szabadtéri rendezvények szervezésére.

Az előterjesztés felhívja a figyelmet arra, hogy Zugló Önkormányzatának és a Magyar Alkotóművészeti Közalapítványnak mint tulajdonosoknak előbérleti joguk van, így a bérleti szerződés megkötése előtt a tulajdonosoknak le kell mondaniuk erről.

A Cortina Service Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. pályázatában - amely az előterjesztés mellékleteként olvasható - a többi közt az szerepel, hogy a bérleti időszak első öt évében megvalósítanák a korszerűsítést. Terveik szerint még az idén felújítanák például a kazánházat, a szabadtéri mellékhelyiségeket, az irodákat és az előcsarnokot, ezen kívül modern művészöltözőket és kiszolgáló helyiségeket alakítanának ki. A következő évek tervei között teljes fűtéskorszerűsítés, egy új koncert- és rendezvényterem, ruhatárak kialakítása, valamint a teljes homlokzat felújítása szerepel.