Vágólapra másolva!
Újabb magabiztos győzelmet aratott a Honvéd férfivízilabda-csapata az Eurokupában, miután a Grúziában zajló első selejtezőkörös sorozat szombati játéknapján 17 góllal verte holland ellenfelét. A Szolnok 28-3-ra nyert az izraeli Hapoel Tivon ellen, és így elsőként jutott tovább a C csoportból.

Férfi Eurokupa, 1. selejtezőkör:
A csoport (Tbiliszi):
Groupama-Honvéd - Leiden (holland) 19-2 (7-0, 5-1, 4-1, 3-0)

Vad Lajos vezetőedző azt a luxust is megengedhette, hogy szinte a teljes kezdőcsapatot pihentesse, és a fiatalokat, illetve a korábban kevesebb játéklehetőséget kapó játékosokat vesse be a Leidennel szemben.

Amint azt Novák Ferenc szakosztály-igazgató a helyszínről elmondta, a legeredményesebb a 19 találatból ötöt lövő Hangody László volt. Hozzáfűzte, hogy a könnyebb meccsre szükség is volt, hiszen vasárnap, a csoportzáró mérkőzésen a legerősebb ellenfél következik: a horvát bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje, a Medvescak. Ezen a találkozón dől el, hogy a két csapat közül melyik nyeri a csoportselejtezőt, illetve jut tovább másodikként.

A következő fordulóban a hatcsapatos torna első négy helyezettje folytathatja.

C csoport (Bogliasco):
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - Hapoel Tivon (izraeli) 28-3 (7-1, 7-1, 6-1, 8-0)

A Szolnok jobb gólkülönbségének köszönhetően az első helyen jutott tovább az Eurokupa második selejtezőkörébe olaszországi csoportjából.

Az ötcsapatos bogliascói torna szombati játéknapján a Szolnok - miután a házigazda Bogliascóval pénteken döntetlenre végeztek - 25 góllal győzte le izraeli ellenfelét, s mivel az olaszok csupán két góllal verték meg az esti meccsen a török csoporttársat, ugyanannyi pontjuk dacára a Szolnok mögé szorultak.

Mohi Zoltán klubelnök a helyszínről elmondta, azért volt fontos számukra az elsőség, mert így a második kör sorsolásakor előnyt élveznek, hiszen nem csoportgyőztesekkel, hanem - legalább is elvben - gyengébb játékerejű csoportmásodikakkal kerülhetnek majd szembe.