Vágólapra másolva!
Bár a bajnoki cím nem tabu, egyelőre nem is téma az MJUS-Körmend kosárcsapatánál, amely határozottan nagy tervekkel vág neki a hét végén kezdődő bajnokságnak. Az egyesület jövőre ünnepli fennállásának ötvenedik évét, s a vasiak úgy vélik, a jubileum kötelez.

"Jelentősen megerősítettük a csapatot, amelytől minimális elvárás, hogy bekerüljön a legjobb négy közé" - jelentette ki Szabó-Forrai Zsolt tulajdonos. "Ez tehát az alap, ám szó sincs arról, hogy nem vágynánk a csúcsra, nagyon szeretnénk minél fényesebb érmet nyerni."

Óvatos derűlátással fogalmazott Németh István, az együttes legrutinosabb magyar kosarasa is: "Sok mindennek klappolnia kell ahhoz, hogy célba érjünk, és nem is szabad kijelenteni, hogy győzünk, ám úgy érzem, ez a csapat van olyan erős, hogy megnyerje a bajnokságot."

Erős csapatnak tartja a legutóbbi évadban bronzéremig jutó Körmendet az NBA-s múlttal rendelkező új amerikai légiós, Kasib Powell is, aki elárulta, hogy számára kellemes környezetbe érkezett, tetszik neki a vasi kisváros, ahol mindenki roppant barátságosan fogadta.

"Jó játékosok, kitűnő szakmai stáb, Körmenden minden adva van ahhoz, hogy nagyszerűen szerepeljünk" - tette hozzá a harmincéves bedobó, aki a 2007/08-as idényben 11 mérkőzésen lépett pályára a Miami Heatben.

A Körmend korábban háromszor: 1987-ben, 1996-ban és 2003-ban ünnepelhetett magyar bajnoki címet.