Vágólapra másolva!
Új elnökségi tagokat választ szombaton a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), Vetési Iván elnök többek között Bienerth Gusztávot, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség jogi bizottságának tagját, illetve Borsos Attila volt válogatott játékost is javasolta a nyolcfősre csökkennő testóletbe. A küldöttek szavaznak majd az új alapszabályról is.

"Egy sor olyan stratégiai kérdéssel foglalkoztunk az elmúlt hónapokban, amelyek megválaszolása magabiztosságot ad mindnyájunknak a következő hónapok, évek kemény munkája során" - idézte az MKSZ honlapja Vetési Ivánt, a júniusban megválasztott új elnököt.

Az új - előzetesen több szakmai szervezet által is véleményezett - alapszabály elfogadásához, valamint az új tisztségviselők kinevezéséhez a küldöttek több mint felének támogatása szükséges. Az elnökség a jelenlegi tizenháromról nyolc fősre csökkenne, a küldöttgyűlés előtt a jelenlegi vezető testület tagjai már lemondtak, szabad kezet adva a küldötteknek az új elnökség megválasztására.

Így távozik posztjáról Sinka László, Szántó András, Vanyus Attila és Vass Sándor alelnök, valamint Birta Sándor, Kocsis Erzsébet, Kökény Beatrix, Rév András és Varga Jenő elnökségi tag is.

Az MKSZ elnöke - az elnökség két korábban választott tagja, Vetési Iván és Hadházy Sándor mellé - az elnökségbe Mátrai Gábort, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnökhelyettesét, Bienerth Gusztávot, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség jogi bizottságának tagját, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi nemzetközi igazgatóját, Borsos Attila volt válogatott játékost, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját, valamint Fasimon Sándort, a MOL kutatás-termelés divíziójának ügyvezető igazgatóját javasolta.

Az NB I-es női és férfi liga ugyancsak jogosult egy-egy jelölt állítására - az eddigi elnökségben előbbi szervezetet Kővári Árpád, utóbbit Vanyus Attila képviselte.