Vágólapra másolva!
A Kameruni Labdarúgó Szövetség menesztette Javier Clemente szövetségi kapitányt. A szervezet keddi bejelentése nem volt meglepő, miután a csapat a spanyol szakemberrel elbukta a 2012-es Afrika-kupa selejtezőjét, s így története során másodszor fog hiányozni a kontinenstornáról.

"Javier Clementét és segítőit már értesítettük a döntésünkről írásban" - nyilatkozta Sidiki Tombi, a szövetség főtitkára. "Az új szakvezetőt nagyon rövid időn belül, akár már holnap kinevezhetjük. A szűkített névsort már el is küldtük a sportminiszternek, aki hamarosan dönt."

A sportvezető elmondta, hogy az új kapitánnyal kapcsolatos legfontosabb elvárás, hogy ne legyen befolyásolható, így például ne az alapján válogasson be a keretbe játékosokat, hogy korábban mennyi meccsen léptek pályára, vagy éppen azért, mert az adott futballista jó barátságot ápol valamelyik szövetségi vezetővel.

Emellett a másik alapfeltétel, hogy a kapitány Kamerunba költözzön, s persze elfogadja a neki tett fizetési ajánlatot.

Clemente tavaly augusztusban vette át a válogatott irányítását a francia Paul Le Guentől. A selejtezőcsoportban aztán Szenegál mögött végzett együttesével, s nem jutott ki az Afrika-kupára.