Vágólapra másolva!
Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya szerint elmúltak azok az idők, amikor Anglia nemzetközi nagyhatalomnak számított a futball világában.

Az angolok szombaton a spanyol válogatottal játszanak a Wembley-ben, amely az elmúlt három évben több nemzetközi tornát nyert, mint Anglia összesen, hiszen Vicente del Bosque csapata az uralkodó Európa- és világbajnok. Capello szerint a két csapat nincs ugyanazon a szinten jelenleg.

"Az már a múlté, mikor olyan erős volt az angol válogatott, mint a spanyol. Szerintem így is nagyon jó munkát végeztünk, mert az angol futballban szereplőknek mindössze az egyharmada angol, ez pedig mindent nehézzé tesz. Sok jó játékosunk van, de ahhoz nem elég jók, hogy olyan stílusban játsszunk, mint a spanyolok. Hiába próbálnál egyérintős focit játszani, ha nem megfelelő a tudásod hozzá" - nyilatkozta Capello a Sun című angol bulvárlapnak.

Az olasz edző már korábban elmondta, hogy Wayne Rooney-t nem játszatja majd, mivel jelen állás szerint a Manchester United csatára a Montenegró ellen összeszedett kiállítása miatt nem szerepelhet az Eb csoportmeccsein, Capello pedig meg akarja találni a pótlására alkalmas személyt.

Xavi, a spanyolok középpályása Rooney nélkül is veszélyesnek tartja az angolokat, és szerinte Capello irányításával védekezésben fejlődött az ellenfél. "Nem egy szimpla barátságos meccsről van szó, komoly presztízse van a szombati találkozónak, hiszen mi vagyunk a világbajnokok, az angol pedig a világ egyik legjobb csapata. A vb-győzelem óta mindenki azt várja tőlünk, hogy folyamatosan magas szinten teljesítsünk, ami nagy kihívás számunkra, egyben nyomás alá helyezi a játékosokat. Ennek ellenére optimista vagyok, hiszek abban, hogy a ránk jellemző játékstílussal bárkit le tudunk győzni" - mondta a Barca irányítója.