A Logitechnél megbukott a Google okostévéje

Vágólapra másolva!
Szakít a Logitech kiegészítőgyártó a Google-lal. A cég nem tervezi frissíteni a Google TV szoftvert használó Revue nevű set-top-boxát, és új okostévédobozokat sem fog kiadni.
Vágólapra másolva!

Több mint százmillió dollárnyi elmaradt profitért felelős a Logitech Revue nevű Google TV szoftveres set-top-box - állította Guerrino De Luca, a cég vezérigazgatója a Logitech befektetői napján. De Luca hibának nevezte a Revue-t, amely nagyon rosszul teljesített a piacon.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A tévécsatornák ellenállásán és a rossz árazáson bukott meg a Revue

A set-top-box bukásának elsődleges okát a félkész szoftverben találta meg De Luca. Kezdetben az okostévés operációs rendszer keveset tudott, csak egy közelmúltban kiadott frissítés óta tud webalkalmazásokat megjeleníteni. A Revue esélyeit csökkentette az a tény is, hogy a tévécsatornák rendre kitiltották oldalaikról a Google TV szoftvert. Még azokat az ingyenes tartalmakat sem lehetett megnézni az okostévével, amelyeket bármelyik internetező megtekinthetett.

A Logitech azt remélte, hogy a 300 dolláros hardver a karácsonyi időszak egyik sztárja lesz majd. A drága eszköz helyett azonban olcsóbb konkurenseit választották a vásárlók. 2011 nyarának közepén a cég 99 dollárra, alkatrészár alá árazta le a Revue-t. A Logitech a meglevő raktárkészleteket még ki fogja árusítani a készülékből, ám a jövőben nem tervez Google TV-s eszközöket gyártani.