Vágólapra másolva!
Ifjabb Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka lett a Vasas ökölvívó-szakosztályának igazgatója.

A klub csütörtöki közleménye szerint a 32 éves bokszoló a jövőben az eddigi igazgató, Sermer György közreműködésével a szakosztály munkájának napi szintű szervezésével és irányításával foglalkozik majd. "Vasasos szerepvállalásomról évekkel ezelőtt már beszéltünk elnök úrral, de ez most vált aktuálissá. Nagyon örülök annak, hogy ekkora szeretettel fogadtak újra a Vasasnál és remélem, hogy a Markovits László elnöktől és Süllős Gyula szakosztály elnöktől kapott bizalommal élni tudok, és pár hónapon belül bizonyítani tudom, hogy jó döntést hoztak" - idézi Balzsayt a közlemény.

Balzsay Károly még amatőrként a Vasas színeiben négy országos bajnoki címet, illetve Európa-bajnoki ezüstérmet nyert, így komoly kötődése van az egyesülethez, ezért kérték fel őt a poszt betöltésére.

A magyar nagyközépsúlyú bokszoló a profik között is komoly sikereket mondhat magáénak: 2008-ban a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka lett, és ugyan a címét később elveszítette, idén augusztusban megszerezte a WBA övét. Címét várhatóan jövő tavasszal kell megvédenie a német Dimtri Sartison ellen.