Korizzon és készítsen ajándékokat az adventi vásárokban!

Karácsonyi vásárok vidéken, Debrecen
Vágólapra másolva!
Ingyenes korcsolyapálya, szaloncukor-osztogatás, bejglisütés, disznóvágás, kézműves foglalkozások, Mikulás és számtalan egyéb programokkal várják a karácsonyra készülődőket nagyobb városaink adventi rendezvényeiken. Utánanéztünk, milyen szórakozási lehetőségeket rejtenek a vidéki adventi vásárok.
Vágólapra másolva!

Szentendre
Szentendrén az adventi időszakban a város megszokott rendezvényein vehet részt: lesz gyertyagyújtás, karácsonyi hangverseny és vásár is. A gyertyagyújtások előtt a város óvodásainak adventi műsora látható, utána pedig forralt borral és pogácsával kínálják a vendégeket. Lesz ingyenes korcsolyapálya is. Nov. 28 - jan. 8.

Kecskemét
A Fő téren negyedik alkalommal rendezik meg a Téli Fesztivált. Adventi kirakodóvásár, kulturális programok, műjégpálya, pónilovarda, és a város karácsonyfája várja az érdeklődőket. Vasárnaponként gyertyagyújtás lesz, hatodikán a Mikulás osztogat szaloncukrot. Nov. 25-dec. 23.

Zalaegerszeg
A Göcseji Múzeum ad otthont a hagyományos karácsonyi vásárnak, ahol kézműves és iparművészeti termékeket lehet vásárolni, és játszóház is várja a gyerekeket. Dec. 12-dec. 23.

Szeged
A Dóm téri Advent a legnagyobb vidéki karácsonyi rendezvény, amely hagyományőrző környezetet és programokat kínál: lesz adventi máglya, Bálaszínházi előadások, óriáskoszorú, szalmalabirintus és kézműves vásár. Nov. 25-dec. 23.

Pécs
A Szent István téren adventi vásár lesz, a Bazilikában hangversenyeket hallgathat, a Dómmúzeumban pedig gyerekfoglalkozásokon vehet részt, és lesz bábszínház és egyéb előadások is.

Forrás: MTI

Győr
A karácsonyi vásár mellett gyerekprogramok és -foglalkozások is lesznek, de adventi koncertet, gyertyagyújtást, és disznóvágást is meg lehet tekinteni. Lesz bejglisütés, karácsonyi díszeket készíthet különféle technikával, vagy előadásokat tekinthet meg. Nov. 25-dec.31.

Eger
Egerben a Dobó téren rendezik meg az adventi vásárt, ahol hagyományos karácsonyi ételeket és italokat is lehet kóstolni. Mikulás is érkezik a rendezvényre, és számos óvoda és iskola tanulói adják elő karácsonyi műsoraikat. Nov. 27-dec. 21.

Kőszeg
Advent a Natúrparkban címmel rendezik meg az idei kőszegi kézműves karácsonyt, ahol természetes anyagokból készült holmikat, mézeskalácsot, bort, fazekas munkákat és egyéb dolgokat lehet kapni. A kiállításon és vásáron azok a kézművesek árulják portékájukat, akik a Natúrpark területén élnek. Nov. 27- dec. 23.

Gyula
A Gyulai várban december 10-17 között lesz karácsonyi vásár. Szombaton és vasárnap életre kel a kovácsműhely és kemencében sütik a kalácsot.

Balatonfüred
A Balaton északi partjának "fővárosában" lesz Betlehem állítás, fénykiállítás, zongorakoncertek és kiállítások.

Szekszárd
A Garay téren lesz a hagyományos kirakodóvásár, ahol ajánlott helyi borokból készült forralt bort fogyasztani. A művelődési intézményekben zenei és irodalmi műsorok és gyerekfoglalkozások is lesznek. Dec. 1 - 22.

Tihany
A tihanyi Karácsonyváró Napokon készíthet karácsonyi ajándékokat és dekorációkat, lesz kézműves játszóház, amatőr művészeti csoportok előadása és Mikulásbuli is.

Hévíz
A város Hévízi Adventi Jégünnep néven rendezi meg programsorozatát, amelyen korcsolya ügyességi verseny, bohócparádé, koncertek, betlehemes játékok és egyéb előadások tekinthetők meg a Gróf I. Festetics György Művelődési Központban. Nov. 26 - dec. 21.

Veszprém
Veszprémben Illatos Advent programsorozat lesz november végétől. Hétvégente az Óváros téren művészeti csoportok előadásai láthatók, állatsimogató és kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket. December 10-én bolhapiacot rendeznek, ahol saját készítésű tárgyakat lehet adni-venni. A Várban betlehemes játék tekinthető meg. Nov. 26 - dec. 18.

Nyíregyháza
Karácsonyi Forgatag idén is lesz Nyíregyházán Mikulásházzal, fenyőfával, kirakodóvásárral. Nov. 27 - jan. 1.