Éjszakai bulikról, zűrös mindennapokról szól SP tévésorozata

Vágólapra másolva!
A Tv2 ötrészes minisorozatot indít SP, vagyis Éder Krisztián mindennapjairól: az énekesnek a műsorral az az elsődleges célja, hogy megmutassa, mennyi munka áll egy-egy fellépése mögött; szerinte Justin Bieberről is sokak véleménye megváltozott, miután látták a róla készült filmet. A családját nem akarta szerepeltetni, Fluor Tomi viszont feltűnik.
Vágólapra másolva!

A Tv2-n december 26-án indul a Furcsa hétköznapok - SP című sorozat, amely az előadó eddig kevésbé ismert oldalát is bemutatja. "Természetesen egyeztettünk, megbeszéltük előre, hogy mi az, ami nekem egyáltalán nem fér bele, és mi az, amit mindenképpen meg szeretnék mutatni kifelé. Ha, mondjuk, arra kértek volna, hogy költözzek be egy hónapra egy házba, valószínűleg nemet mondok, mert alapvetően nem érzem a sajátomnak a klasszikus valóságshow műfaját, és az ilyen műsorok szereplőivel sem vagyok kibékülve. Ezt a sorozatot teljesen más alapokra helyeztük: azt szeretnénk bemutatni, hogyan lehet sok munkával jó dolgokat csinálni" - mondja az [origo]-nak SP, aki A Nagy Duett alkalmával került közelebbi kapcsolatba a Tv2-vel.

"Nem annyira a magánéleti szálra és a bulizásokra szeretnénk helyezni a hangsúlyt, hanem inkább arra munkára, ami a fellépéseim - most például a közelgő nagykoncertem - mögött van. A munkafolyamatokban én is részt veszek, szinte minden fázisban, a vizuális megjelenés kitalálásától a zenei anyagok létrehozásáig. Fotózom, forgatok, grafikai munkákat is csinálok, gyakorlatilag az egész megjelenésem mögött én vagyok - fontosnak tartom, hogy ezt tudják a nézők is. Nyilván lesznek a sorozatban olyan jelenetek is, amelyek nem a próbateremben vagy koncerteken játszódnak, hanem szórakozás közben, de szerintem azzal már amúgy is nagyjából képben vannak az engem szerető fiatalok, hogy mit csinálok a szabadidőmben" - teszi hozzá.

"A műsor készítői felvetették, hogy a családom is szerepelhetne a sorozatban, de én egyáltalán nem akartam őket belevonni. Azt megértem, hogy sokan kíváncsiak lennének rájuk, de én eddig is leginkább a munkámmal, a zenémmel jelentem meg a sajtóban, és szeretném is megtartani ezt az egyensúlyt" - fogalmaz. Lakótársát, Fluor Tomit viszont láthatják a nézők a műsorban, bár nem lesz állandó szereplő, csak "mint egy haver", feltűnik a színen.

TV2

A sorozatot SP is narrálja, mert az ő szemszögéből szeretnék bemutatni az eseményeket, úgy, ahogyan megéli azokat. "Nyolc-tíz napig forgatunk, fotózástól kezdve dedikáláson át az éjszaki bulikig mindent rögzítünk: ebből fog összeállni öt, egyenként félórás rész, amelynek mindegyike egy-egy napomat fogja bemutatni" - meséli a forgatásról. A műsor ötlete egyébként már A Nagy Duett idején megszületett: akkor egy nyár végi siófoki koncerthez kötötték volna a produkciót, de ez végül nem jött össze. Márciusban is lesz viszont SP-nek egy nagykoncertje, amihez szintén "jó felvezetés lesz" a Furcsa hétköznapok.

Bár sok hasonló műsort láttunk már, amelyek egy sztár életét követik nyomon, SP szerint kifejezett mintája nem volt a sorozatnak. "Egy jó példát azért fel tudnék hozni, aminek a mondanivalója nagyon fontos: sokan nincsenek kibékülve Justin Bieberrel, de miután megnézik a filmjét, lehet, hogy teljesen megváltoztatják a véleményüket - hiszen abból világosan lejön, hogy a srác rengeteget dolgozik, és nem véletlenül van ott, ahol" - teszi hozzá.

Szerinte a műsort nemcsak tinilányok fogják nézni, bár kétségtelen, hogy a Tv2 inkább a fiatalabb korosztályt szeretné megcélozni a műsorral: "A célcsoport elég képlékeny: az, hogy a közvélekedés szerint értem kizárólag tinilányok rajonganak, nem feltétlenül fedi a valóságot. Soha nem is volt így, sőt az új videoklipem kapcsán folyamatosan nézem a statisztikákat, és az előző kisfilmhez képest legalább tíz százalékkal nőtt a 18 és 30 év közötti nézők aránya. Arra természetesen A Nagy Duett is rásegített, hogy ne csak a tinilányok figyeljék a megjelenéseimet" - véli SP.