Letenyén épít logisztikai központot a Müller

Vágólapra másolva!
Tizennyolcezer négyzetméteres raktárbázist épít a német Müller drogérialánc közvetlenül az M7-es autópálya és a magyar-horvát határátkelő melletti területen. A beruházás után akár 350 embert is foglalkoztathatnak majd a központnak helyet adó Letenyén.
Vágólapra másolva!

Jövő év közepén kezdi meg működését a Müller drogérialánc most épülő új nemzetközi logisztikai központja a Zala megyei Letenyén - közölte a cég németországi, ulmi központja. A vállalat tájékoztatása szerint a novemberben kezdődött beruházás keretében 18 ezer négyzetméteres raktárbázist építenek közvetlenül az M7-es autópálya és a magyar-horvát határátkelő melletti területen. A tervek szerint 2012 közepétől már innen látják el áruval a magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzlethálózatot.

A cég közölte: a szezonális munkáktól függően várhatóan mintegy 350 embert foglalkoztatnak majd Letenyén. A beruházás több szempontból is kiemelkedő jelentőségű a térség számára. Ez lesz Zala megyében az első olyan nagyobb logisztikai építkezés, amely kifejezetten az autópályák és a magyar-horvát-szlovén hármas határ adottságaira alapoz, ráadásul jelentős adóbevételi is hoz Letenye számára.

Az 1953-ban alapított Müller 2007 óta van jelen Magyarországon. Honlapja szerint 2011-ben Európa hét országában mintegy 26 ezer alkalmazottat foglalkoztatott.