Vágólapra másolva!
A török Fenerbahce példájára a zárt kapus kupamérkőzésére beengedné a nőket és a gyerekeket az Ajax labdarúgócsapata. Az amszterdamiak január 19-én lépnek pályára az AZ Alkmaar ellen a szurkolói rendbontás miatt megismételt összecsapáson.

December 21-én félbeszakadt az Ajax-AZ Alkmaar holland kupameccs, miután egy berohanó szurkoló megtámadta az AZ kapusát, aki megrugdosta támadóját, és ezért piros lapot kapott a bírótól. A vendégek edzője ezt követően lehívta a csapatát a pályáról.

Az Ajax a klubtörténet leghosszabb, 30 éves eltiltásával sújtotta a huligánt, aki ráadásul még hat hónapos börtönbüntetéssel is sújtottak.

A holland szövetség úgy döntött: január 19-én zárt kapuk mögött újrajátsszák a mérkőzést, de az Ajax érdekes ötlettel állt elő. Az amszterdami klub azt szeretné elérni, hogy a mérkőzésre a nők és a gyerekek bejuthassanak, hasonlóan, mint ahogy a Fenerbahce szervezésében szeptemberben Törökországban már megtörtént. Akkor a Manisaspor elleni meccset közel 41 ezer nő és gyermek nézhette meg a helyszínen.

A holland szövetség jelezte, megvizsgálja a kérést, döntés későbbre várható.