Vágólapra másolva!
A hét egyik nagy nyertese alighanem a Real Madrid, nemcsak saját győzelmei, hanem az FC Barcelona pontvesztése miatt is, José Mourinho csapatát ketten is képviselik az év első világválogatottjában. A középpályán azért akad egy barcelonai játékos is, de ebben a csapatrészben az angol klubok játékosai dominálnak.

Kapus:
Nicky Weaver (angol, Sheffield Wednesday): A 32 esztendős kapus egykoron nagy reménységének számított, de végül nem futotta be azt a karriert, amit vártak tőle. Weaver ugyanakkor a Sheffield nagy erőssége, a hét végén a West Ham United elleni FA-kupa-mérkőzésen tizenegyest is védett.

Hátvédek:
Dusan Basta (szerb, Udinese): Az udinei gárda előző idényben megszerzett negyedik helyét sokan kifutott eredménynek tartották, de a csapat most is ott van a Serie A élmezőnyében. A hét végén a Cesena ellen gyűjtötte be a három pontot, és a meccs legszebb gólja Basta nevéhez fűződött, aki közel 30 méterről bombázott a hálóba.

Nicolo Cherubin (olasz, Bologna): A bolognai hívek kicsit megijedtek, amikor a Catania elleni bajnokin középhátvédjüket, Simone Loriát már az első félidőben le kellett cserélni sérülés miatt, de a helyére beküldött Cherubin remekül pótolta: a csapat nem csak hogy megúszta kapott gól nélkül, de a cserehátvéd gólt is fejelt.

Bernardo (kolumbiai, Santander): A Racing a hét végén aratott győzelmével elhagyta a kiesőzónát a Primera Divisiónban, és ezért elsősorban a kolumbiai középhátvédnek mondhat köszönetet. A Sevillát kölcsönkapott bekk ugyanis remekül védekezett a Zaragoza elleni kiesés rangadón, és ő szerezte a meccs egyetlen gólját is.

Marcelo (brazil, Real Madrid): José Mourinho csapata mindkét meccsét megnyerte a múlt héten, és Marcelo főleg a Granada ellen villogott. Az ellenfél találatánál ugyan őt fűzték de rendszeres felfutásaival ezt sikerült jóvá tenni, hiszen még egy gólpasszt is adott.

Középpályások:
Nathan Dyer (angol, Swansea City): A walesi együttes egyelőre minden várakozást felülmúlva szerepel az idényben. A csapat a múlt héten a bajnokságban idegenben verte az Aston Villát, majd az FA-kupában a Barnsleynek rúgott egy négyest, és Dyer mindkét meccsen betalált, sőt, utóbbi találkozón gólpasszt is adott.

Ramires (brazil, Chelsea): A decemberi hullámvölgyet követően kezd magához térni a londoni sztárcsapat, és ez az eredményekben is meglátszik. A Premier League-ben a Wolverhamptont verték, majd a kupában a Portsmoutht győzték le, és Ramires a két meccsen összesen három gólt ért el.

Francesc Fabregas (spanyol, Barcelona): A hét végi, Espanyol elleni pontvesztés fájó momentum a Barca-szurkolók számára, de Fabregasra ezen a meccsen sem lehetett panasz. A középpályás látványos gólt fejelt, a hét közben pedig az Osasuna elleni kupameccsen kétszer talált be.

James McClean (északír, Sunderland): A csapat teljesítménye hatalmasat fejlődött, amióta Martin O'Neill az edző. Sokkal több bizalmat szavaz a fiatal északír balszélsőnek is, aki a Wigan elleni bajnokin megszerezte első találatát (a csapat 4-1-re nyert), majd a Peterborough elleni kupameccsen a másodikat is - egy héten belül.

Csatárok:
Karim Benzema (francia, Real Madrid): A madridiak ott folytatták az új esztendőt, ahol 2011-et befejezték, bár kellett egy félidő nekik ahhoz, hogy magukhoz térjenek. A Málaga elleni kupameccsen kétgólos hátrányból álltak fel, majd a Granada ellen arattak gólzáporos győzelmet, és Benzema mindkét meccsen betalált - utóbbin kétszer is.

Mattia Destro (olasz, Siena): A kiesés ellen küzdő együttes az előző öt fordulóban egyetlen gólt sem tudott szerezni, de most a Lazio ellen alaposan elkapta a fonalat, 4-0-ra győzött. Ebben Destro főszerepet vállalt, hiszen az Internél nevelkedett csatár két gólt szerzett, és kiharcolt egy tizenegyest.

www.global-soccer.eu