Támogatásának megtartását kéri Tarlóstól a Budapesti Fesztiválzenekar

Vágólapra másolva!
Miután szerdán a Fővárosi Közgyűlés elő kerülő javaslat "alapvetően veszélyeztetné a Budapesti Fesztiválzenekar létét", a zenekar vezetői levélben kérik Tarlós Istvánt, hogy ne vonják meg a zenekar támogatását. A Budapesti Fesztiválzenekar nem eshet a kialakult helyzet áldozatául - áll a levélben.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) vezetősége a sajtóból értesült arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a zenekar támogatásának megszüntetését tervezi - áll a BFZ levelében, melyet Tarlós István főpolgármesternek és a Fővárosi Közgyűlésnek küldött hétfőn. A levelet az [origo]-nak is eljuttatták, azt írták, hálásak lennének, ha megosztanánk az olvasókkal.

Mint a levélben írják, megértik a főváros súlyos helyzetét és átérezik a BKV-ért folytatott küzdelmet. "Mindazonáltal meggyőződésünk, hogy a kialakult helyzetnek a Budapesti Fesztiválzenekar nem eshet áldozatául."

Pontokban sorolják fel, miért kérik, hogy a főváros ne vonja meg a zenekartól a támogatást: "A Budapesti Fesztiválzenekar szakemberek szerint is a világ egyik legjobb zenekara, az ország és a főváros kiemelkedő kulturális értéke, igazi hungaricum. Ez a színvonal évtizedek munkája, amely egy-két nap alatt tönkretehető" - írják, hozzátéve, hogy a szerdán a Fővárosi Közgyűlés elő kerülő javaslat a zenekar létét alapvetően veszélyeztetné.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Budapesti Fesztiválzenekar

A levél folytatása szerint a Budapesti Fesztiválzenekar, "amely az egész világon pótolhatatlan módon, nagy sikerrel képviseli a magyar kultúrát, Magyarországot és Budapestet, már tavaly is csökkentett támogatással működött".

"Az előterjesztés mindezek mellett tévesen sorolja a Budapesti Fesztiválzenekart az érvényes kötelezettségvállalással nem rendelkező, önként vállalt feladatok közé, hiszen arról a Budapesti Fesztiválzenekar és a főváros közötti ötéves, kötelező érvényű közszolgáltatási szerződés rendelkezik" - áll a Budapesti Fesztiválzenekar vezetőségének levelében.