Üres az X-Faktor trónja - tévés nézettség

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub tehetségkutató végeztével már nem találni olyan műsort, amely hozná a kétmillió nézőt - sőt, a másfelet sem. Teljes lakosságnál a VV5, a fiatalabb nézőknél egy film nyert.
Vágólapra másolva!

A mindig kétmillió néző fölött teljesítő X-Faktor trónja gyakorlatilag üres a listákon: az év első hetében még másfélmilliós nézettséget sem sikerült összeszednie a jelenleg futó műsoroknak.

A Való Világ kiválasztása volt a hét legnézettebb műsora, a Tények és a Barátok közt előtt. A Napló a teljes lakosságnál kicsivel megverte a visszatérő Cobra 11-et, de a német krimi a kereskedelmi célcsoportban alaposan visszavágott. Az autópálya-rendőrök ezzel a legnézettebb heti sorozat címét el is vitték, a filmek közül pedig Az utolsó templomos lovag nyert. A TV2-n a délutáni sáv viszonylag erős, jól megy a La Pola, az Eva Luna, utóbbit többen követték, mint at MTV legnézettebb Híradó-ját (833 ezer néző).

A teljes lakosságnál az RTL Klub 17 százalékos közönségaránnyal verte a 16,3 százalékos TV2-t és a 7,7-et jegyző MTV-t. Kereskedelmi célcsoportban bő három százalékpontot vert rá az RTL a TV2-re, a középmezőnyben pedig a Cool volt igen erős, maga mögé utasította a Viasat3-at, a Film+ csatornát és az MTV-t.

Top 20, teljes lakosság

agb

Forrás: AGB Nielsen
Minden műsor a legnézettebb részével szerepel a listán.
A műsor címe után a rating, az ezer főben mért nézőszám és végül a közönségarány szerepel.