Vágólapra másolva!
A Vasas-Híd labdarúgócsapatának vezetősége szerdán törlesztette a Farkas Zoltán megvásárlása után fennálló adósságát a Kaposvári Rákóczi FC felé.

"A Vasas-Híd FC új vezetése - miután egy korábbi részletet már eljuttatott a zöld-fehérek számlájára - 2012. január 11-én végérvényesen rendezte tartozását a Kaposvári Rákóczi felé" - olvasható az angyalföldi klub által eljuttatott közleményében.

A Vasas nyáron kötött szerződést a Kaposvártól megvett bal oldali középpályással, de a vételárat a csapatot működtető kft. korábbi ügyvezetése a megbeszélt határidőig nem utalta el, így a Kaposvár a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) fordult jogorvoslatért.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága tavaly december elején ötmillió forintos pénzbírságot és pontlevonást helyezett kilátásba, amennyiben a sportszervezet a határozat jogerőre emelkedéséig nem fizeti ki az összeget. Az fb döntése értelmében a fizetési határidő elmulasztásától - 2011. november 14-től - bajnoki mérkőzésenként 3-3 bajnoki pontot vontak volna le a Vasastól, ha nem hajtja végre a határozatot.

A Vasas-Híd FC közleményében egyúttal cáfolta azon médiában megjelent híreket, hogy a klub felmondta a légiósok albérleteit, vagyis a külföldi játékosok az utcára kerültek. "A bérleti szerződésektől valóban elállt a vezetőség, ám a keretből senki sem marad fedél nélkül. A Vasas Futball Kft. 99 százalékos tulajdonosa, a Híd Akvizíciós Zrt. társasházi lakásokkal rendelkezik, így a tavaszi szezonban a futballisták ezekbe az otthonokba költözhetnek be" - áll a közleményben.