Vágólapra másolva!
A La Gazzetta dello Sport című olasz napilap francia forrásokra hivatkozva azt írja, a Milan és a Paris Saint-Germain gyakorlatilag megegyezett Alexandre Pato átigazolásáról. Az olasz csapat hivatalos honlapján ugyanakkor előbb a klub közleménye, majd maga a játékos cáfolta a hírt.

A 22 éves brazil csatárért 28 millió eurót ajánlott a katari tulajdonos érkezése óta a pénzt számolatlanul költő párizsi klub, ami a bónuszokkal együtt 35 millió euróra kúszhat, ez pedig elfogadható üzletnek tűnt az olaszok számára.

Pato az előző idényben 14 gólt szerzett a végül bajnoki aranyig jutó Milanban, pedig kis túlzással többet volt sérült, mint egészséges. Az idei szezonja már gyengébbre sikerült, a BL-ben a három meccsen szerzett két gól teljesen vállalhatónak számít, de a Serie A-ban kilenc pályára lépésén csak egyszer volt eredményes.

Pato megszerzésében kulcsszerepet játszhat a PSG két milánói kötődésű alakja, a sportigazgató Leonardo, valamint a nemrég kinevezett edző, Carlo Ancelotti. Patót Leonardo közbenjárására szerezte meg a Milan, és Ancelotti volt az, aki fokozatosan beépítette a villámgyors brazil csatárt. Az elmúlt hetekben többször is lehetett hallani arról, hogy Pato viszonya nem felhőtlen Massimiliano Allegri vezetőedzővel, de a maradása mellett szólt, hogy Silvio Berlusconi lánya, Barbara a barátnője.

Leonardo csütörtök délután úgy nyilatkozott, optimista, de nem hiszi, hogy Pato már a hétvégén a PSG-nél lenne. A Milan hivatalos oldalán nem sokkal öt óta előtt jelent meg az a közlemény, amelyben az áll, hogy a brazil támadó marad a csapatnál, "mert itt szeretné folytatni csodálatos és sikeres pályafutását".

Este a játékos is cáfolta távozását. "Milánó az otthonom. Nem szeretném félbeszakítani az itteni pályafutásomat, az első két trófeámat piros-feketében nyertem" - nyilatkozta a 22 éves támadó a klub hivatalos honlapjának, utalva arra, hogy az előző szezonban bajnoki aranyat, augusztusban pedig olasz szuperkupát nyert az együttessel. "Szeretnék a továbbiakban is hozzájárulni a Milan történelméhez és jövőbeli sikereihez. Boldog és kiegyensúlyozott vagyok ennél a klubnál."

Pato maradása befolyásolhatja a Tévez-üzletet is, a Milannal kapcsolatos hírekben általában jólinformáltnak számító Milannews azt írta, ha a brazil tényleg marad, akkor a Milan eláll a Manchester Citynél kegyvesztetté vált argentin támadó megszerzésétől. A La Gazzetta dello Sport azt írta, Adriano Galliani, a Milan alelnöke csütörtökön Londonba utazott, hogy Tévezről tárgyaljon a City vezetőivel, de amint értesült Pato maradási szándékáról, megszakadt az egyeztetés, és hazaindult Milánóba.

Pato ügye tehát nagyon zavaros, Maxwell sorsa viszont eldőlt, a brazil balhátvédet a Barcelonától hozta el a PSG. A további kiszemeltek között van Kaká - akiért 25 millió eurót fizetnének a párizsiak a Real Madridnak -, valamint két Inter-játékos, Maicon és Thiago Motta is.