Félmillió dollárt lehet nyerni a YouTube filmfesztiválján

Vágólapra másolva!
Tizenöt perces alkotásokkal lehet majd nevezni a Google által elindított internetes filmfesztiválra. A tíz legjobb alkotást a velencei filmfesztiválon is be fogják mutatni, a győztes pedig félmillió dollárból készíthet filmet Ridley Scott segítségével. 
Vágólapra másolva!

Február másodikán indul a Google által meghirdetett A Te Filmfesztiválod (Your Film Festival) nevű videós verseny, amelyre tizenöt perces alkotásokkal lehet nevezni. A döntőbe kerülő ötven pályaművet a Scott Free Productions, Ridley és Tony Scott közös cége fogja kiválasztani, ezek kerülnek majd fel a http://www.youtube.com/yourfilmfestival címen elérhető csatorna oldalára.

A felhasználók arról szavazhatnak, hogy az ötven alkotásból melyik tizet mutassák be a velencei filmszemlén augusztusban. A legjobb alkotást kereső zsűrit pedig Ridley Scott vezeti majd. A győztes pályamű alkotója 500 ezer dollár (117 millió forint) értékű támogatást kap majd egy következő film elkészítésére, amelynek producere a Scott Free lesz.

A Google videomegosztójának nem a mostani az első nagy akciója. Tavaly arra kérték a felhasználókat, hogy életük egy jellemző pillanatáról töltsenek fel egy rövid klipet. A százezrek által beküldött anyagból Ridley Scott készített dokumentumfilmet. Az oldalnak saját szimfonikus zenekara is van, amelyet szintén feltöltött pályázati videók alapján válogattak össze.

A Te Filmfesztiválod mindenki előtt nyitva áll, ám a szervezők elsősorban azt várják, hogy fiatal filmesek és producerek nevezzenek. A Youtube a Sundance filmfesztiválon és a South By Southwest filmes eseményein is népszerűsíteni fogja új versenyét.