Vágólapra másolva!
Az Olimpiakosz játékosa, a legutóbb az NB II-es MTK-ban szerepelt Németh Krisztián a 16 csapatos görög bajnokságban 13. helyezett PAS Gianninához igazol - írja a Pepsifoci.hu. A 23 éves játékosnak - aki három és fél hónapig lesz a görög csapat tagja - Magyarországról is voltak ajánlatani, de nem szeretett volna márciusig várni a pályára lépéssel, ezért döntött a görög klub mellett. Németh áprilisban visszatérhet az MTK-hoz, majd júniustól ismét az Olimpiakosszal készül majd.

"Talán meglepő, hogy ismét visszatértem Görögországba. Biztos vagyok benne, hogy páran furcsállják a döntésemet, de ebben az átigazolási időszakban csak az vezérelt, hogy olyan helyre szerződjek, ahol a lehető leghamarabb elkezdődik a bajnokság, illetve ahol a legtöbb játéklehetőségben bízhatok" - nyilatkozta a Pepsifoci.hu-nak a csatár, hozzátéve, hogy több görög és magyar csapat is hívta.

Az NB I-ből érkezett ajánlatokat azért utasította vissza, mert nem akart márciusig várni azzal, hogy pályára léphessen. "Túl sokat hagytam ki, és most semmi nincs fontosabb annál, minthogy a meccshiányt pótoljam. Ez a probléma kiütközött a válogatott meccseken is, ahol helyzeteim voltak ugyan, de a meccshiány miatt képtelen voltam gólt rúgni. Nagyon motivált vagyok, szeretném újra felépíteni magamat klubszinten, és szeretném a helyemet megszilárdítani a válogatottban is" - tette hozzá a csatár.

Németh április közepén, amikor vége lesz a görög bajnokságnak, visszatér az MTK-hoz, amelyben a görögországi 15 találkozó után még további öt-hat mérkőzésen pályára léphet. "Remélem, hogy júniusban esetleg a válogatottban is szóhoz juthatok" - fogalmazott a négyszeres válogatott támadó.

Ezt követően, júniusban visszakerül eredeti klubjához, az Olimpiakoszhoz, amely vezetői külön kérték Némethet, hogy ha lehet, Görögországba térjen vissza.

A Giannina szombaton a 12. helyezett Aszterasz Tripoliszhoz látogat, ám ezen a meccsen - vélekedik Németh - még biztosan nem lesz kezdő, mivel addig csak kétszer tud a klubbal edzeni. A csatár hozzáfűzte: akkor lenne elégedett a bajnokság végén, ha a kiesőzónát jelenleg csak jobb gólkülönbséggel elkerülő csapata bennmaradna a görög első vonalban.

A játékos ügyeit képviselő menedzseriroda társigazgatója, Kövesdi Viktor az [origo]-nak azt mondta: Németh átigazolása még nem tény, bár jó esély van rá, hogy a támadó még csütörtökön aláírja szerződését a görög együtteshez.