Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Manchester Citynél minden posztra legalább két klasszis jut, Roberto Mancininek néha a bőség zavara jelent problémát. A védekező középpályások közül Nigel de Jong csak elvétve lépett pályára ebben az idényben, és angol lapértesülések szerint a holland válogatott játékos rövidesen távozhat.

Az előző két idényben De Jong alapember volt a manchesterieknél, két szezon alatt 66 bajnokin lépett pályára. Ehhez képest meglepetés, hogy most mindössze négy bajnoki áll a neve mellett, azonban a középső középpályás pozíciójában Mancininek van kikből választania: pályára küldheti Yaya Tourét, Gareth Barryt és James Milnert is.

Részben ennek köszönhető, hogy a holland többnyire kispados, azonban mellőzésének van egy más indoka is: angol lapértesülések szerint a nyáron visszautasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát.

De Jong jelenlegi szerződése 2013 nyaráig érvényes, de a City szerette volna tovább elkötelezni a játékost, aki viszont magasabb fizetési igényekkel állt elő. Így aztán a szerződéshosszabbításból nem lett semmi, és az egyesületnél úgy válik, hogy ha De Jong nem enged az igényeiből, akkor mindenki jobban jár, ha eladják.

További átigazolási hírek:
A Stuttgart szerb középpályása, Zdravko Kuzmanovic iránt a Juventus érdeklődik. A Lille szenegáli csatárát, Moussa Sow-t a Fenerbahce szeretné megvenni.

A Benfica argentin középpályását, Nicolás Gaitánt a Manchester United mellett a városi rivális Manchester City is kiszemelte. Az Espanyol felvette a kapcsolatot az Ajax Amszterdammal Munir el-Hamdaui megszerzése érdekében - a csatár vételára hárommillió euró körül lehet.

A Queens Park Rangers megegyezett a Manchester Cityvel a hátvéd Nedum Onuoha vételáráról.

www.global-soccer.eu