Bad Kelinkircheim: téli sportok és wellness egy helyen

símelléklet, Bad Kleinkircheim
Vágólapra másolva!
Bad Kleinkirchheim az Alpok által védett völgyben 1100 méter magasan fekszik. Eleganciája, termál- és élményfürdője valamint kiváló sípályái révén vált híressé.
Vágólapra másolva!

Itt garantált a hó, hiszen 370(!) hóágyú dolgozik az állandó fehérségen, melyekkel a pályarendszer 85 százalékát hóágyúzzák. Itt találhatók Karintia leghosszabb sípályái, valamint este egy kivilágított pályát is igénybe vehetnek a síelők. A helyi síiskola 150 sítanára között 5 magyar oktató is dolgozik. A snowboardosokat egy jól felszerelt funpark várja - derül ki a sielok.hu portál adataiból.

Pályaadatok

Magasság: 1055 - 2055 m
Szintkülönbség: 1000 m
Sípályák hossza: 102 km
fekete:6 km
piros:70 km
kék:26 km
Liftek száma: 26
Budapest: 546 km

Mivel 2000 feletti az évi napsütéses órák száma, a sípályák mellett, a különösen szép helyeken piros heverők és fehér strandkosarak csábítanak időzésre. Bad Kleinkirchheimban minden évben all-inclusive szálláshelyek várják a vendégeket az utószezonban. Ekkor mindkét termálfürdő, a síbérlet és a teniszpályák használata (utóbbi délig) ingyenes.

A mindenki számára ingyenes sí- és fürdőbusz kényelmesen köti össze a település különböző részeit, a fürdőket és a lifteket. A sífutóknak a 8 km-es Római sífutópályát ajánljuk, amely becsatlakozik a Gurktali 42 km-esbe. Ezen kívül különleges élményt adhat a St. Oswaldi 3 km-es magaslati sífutópálya is.