Bőrszerkó és politika

Vágólapra másolva!
Ryan Gosling rájön, hogy miről szól a politika, Gary Oldman keresi a beépített embert, a kissrácok ellopott álmok után nyomoznak, Párizsban felbukkan egy éneklő bolha, Kate Beckinsale még nem unja a küzdelmet a vérfarkasokkal a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

A hatalom árnyékában / The Ides of March - 2011

Miről szól? A fiatal, rámenős Stephen Meyers egy Mike Morris nevű kormányzó demokrata elnökjelöltségért folytatott kampányán dolgozik. Saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy a politika olyan játszma, amiben egy apró hiba is sorsdöntő lehet.

Ki a rendező? Ez már George Clooney negyedik - és eddigi legjobb - rendezése (Egy veszedelmes elme vallomásai, Good Night, and Good Luck., Bőrfejek).

Kik a szereplők? Színészistenek gyülekezete: Meyerst Ryan Gosling alakítja, Morrist maga Clooney játssza. Kampányfőnöke Philip Seymour Hoffman, a rivális kampány vezetője pedig Paul Giamatti. Evan Rachel Wood gyakornoklány Morris kampányában.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a fordulatos drámákat és nem ellenségei a kiváló színészi alakításoknak sem.

* * *

Suszter, szabó, baka, kém / Tinker Tailor Soldier Spy - 2011

Miről szól? Az MI6 kötelékében dolgozó George Smiley-t tájékoztatja a főnöke, hogy orosz tégla van a titkosrendőrség tagjai közt. Smiley nyomozni kezd, hogy kiderítse, ki az áruló.

Ki a rendező? A svéd Tomas Alfredson (Engedj be!) filmesítette meg John le Carré kémregényét.

Kik a szereplők? Színészistenek itt is: Smiley-t Gary Oldman alakítja, főnöke John Hurt. A gyanús kollégák közé tartozik Colin Firth, Mark Strong, Toby Jones és Ciarán Hinds. A film elején egy kulcsjelenetben felbukkan a Párizsi udvar és Mucsi Zoltán is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a komótos, erős hangulatú krimiket.

* * *

A párizsi mumus / Un monstre a Paris - 2011

Miről szól? A századelő Párizsában, a kabarék világában felbukkan egy szörnyeteg, amelyről kiderül, hogy nem is olyan rémisztő: egy viszonylag ártalmatlan, éneklő óriásbolha.

Ki a rendező? Bilbo Bergeron, aki az Irány Eldorádó és a Cápamese című animációs film társrendezője volt.

Kik a szereplők? Egy énekesnő, egy tudós és a majma, egy kifutófiú és egy mozigépész, meg persze az óriásbolha.

Kinek ajánljuk? Inkább már iskoláskorú gyerekeknek és bolhafóbiától mentes felnőtteknek.

* * *

Sherlock Holmes nevében - 2012

Miről szól? Holmes és Watson - két kisfiú - arra lesz figyelmes, hogy szörnyűség történik a városukban: valaki lopja a gyerekek álmait. Addig nem nyugszanak, míg meg nem oldják a rejtélyt.

Ki a rendező? Bernáth Zsolt (Sohasevolt Glória, Einsten mega shotgun), a low budget filmeket csináló Cruel World Team tagja.

Kik a szereplők? Holmest Szénási Kristóf, Watsont Ungvár Ádám alakítja, segítőjüket, Icát Kugler Nikolett játssza, mindhármuknak ez a filmes debütálása. Karalyos Gábor (Moszkva tér, Apacsok) egy titokzatos bohóc képében jelenik meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak rá, milyen manapság egy magyar gyerekfilm - ilyet rég láttunk.

* * *

Underworld - Az ébredés

Miről szól? Selene hosszú fogságból szabadul, és újabb harcba bonyolódik, ami immár a vérfarkasok, a vámpírok és az emberek közt zajlik.

Ki a rendező? A svéd Mans Marlind és Björn Stein rendezőpáros vette kézbe a sorozatot, akik a Végső menedék című horrorfilmet csinálták Julianne Moore-ral.

Kik a szereplők? Selene szerepében visszatér Kate Beckinsale, aki a harmadik részt kihagyta. A főgonoszt Stephen Rea (Síró játék) játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szerint a bőrszerkóban ugráló Kate Beckinsale az egyik legszebb látvány a világon.