Vágólapra másolva!
Éles kritikát fogalmazott meg az Angol Labdarúgó Szövetséggel (FA) szemben Fabio Capello, a helyi válogatott olasz szövetségi kapitánya, akinek nem tetszik, hogy a szervezet pénteken megfosztotta John Terryt a csapatkapitányi karszalagtól.

Tett egy lépést a káosz felé az angol válogatott

"Egyáltalán nem értek egyet az FA döntésével. Ezt közöltem is az elnökkel" - mondta Capello.

A Chelsea védőjének azért kell lemondania a válogatott vezetéséről, mert állítólag rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers védőjére a két csapat október 23-i mérkőzésén. A meccs után az egyik néző tett bejelentést a hatóságnak, amely a videofelvételek alapján nyomozott. Terry múlt szerdán a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát. A per júliusban, az Európa-bajnokság után folytatódik. Amennyiben a futballistát bűnösnek találják, várhatóan pénzbírságot kap.

"Számomra még mindig Terry az angol csapat kapitánya. Szerintem helyesebb lenne, ha megtarthatná a karszalagot" - jelentette ki a szövetségi kapitány, aki elmondta David Bernsteinnek, az FA vezetőjének, hogy szerinte a bírósági ítéletig nem szabadna a játékost bűnösnek tekinteni.

Egyszer már maga Capello is leváltotta Terryt a csapatkapitányi posztról, miután kiderült, hogy a futballista egy volt csapattársa, Wayne Bridge korábbi élettársával csalta meg a feleségét. Terry ugyanakkor tavaly márciusban újra csapatkapitány lett.