Vágólapra másolva!
A holland fellebbviteli bíróság döntése értelmében Louis van Gaal nem lehet az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója. A kinevezést az egykori legenda, Johan Cruyff támadta meg, miután a döntést hozó öttagú testület nélküle egyezett meg Van Gaallal.

Saját legendái sodorták káoszba az Ajaxot

A holland fellebbviteli bíróság úgy döntött, Louis van Gaal nem lehet az Ajax futballklub ügyvezető igazgatója. A kinevezés ellen a klub másik ikonja, Johan Cruyff élt panasszal, miután a klub öttagú döntéshozói testületet választott, amely mégis nélküle döntött Van Gaal mellett.

A testületben Cruyff mellett Edgar Davids, Steven ten Have, Paul Römer és Marjan Olfers kapott helyet, ám négyen kihasználták Cruyff tavaly novemberi, barcelonai kiruccanását, akkor állapodtak meg a legutóbb a Bayern Münchent irányító egykori BL-győztes edzővel.

Cruyff ezt követően a haarlemi bírósághoz fordult, amely igazat adott neki. A fellebbezést követően kedden az amszterdami fellebbviteli bíróság írásbeli határozatban közölte, az igazgatósági tagok szándékosan éltek vissza Cruyff távollétével, így Van Gaal kinevezését semmissé nyilvánította.