Ingyen nézhetnek kortárs művészetet a magyar művészek

Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást kötött a Műcsarnok a legnagyobb művészeti szervezetekkel, miután kortárs magyar művészek ingyen látogathatják a Műcsarnok, a Mélycsarnok és az Ernst Múzeum főleg kortárs művészeti kiállításait. Idéntől csak azok a szervezetek tagjai mehetnek ingyen a Műcsarnokba, akikkel együttműködési megállapodást kötöttek.
Vágólapra másolva!

Megállapodás jött létre a Műcsarnok és a két legnagyobb hazai alkotókat tömörítő szervezet, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége között. Eszerint a két művészeti szervezet tagsága ingyen látogathatja a Műcsarnok, a Mélycsarnok és az Ernst Múzeum kiállításait és egyéb kedvezményekre is jogosult, amelyeket a kortárs képzőművészet első számú hazai központja biztosít számukra - olvasható a Műcsarnok közleményében.

A szerződést a MAOE és az MKISZ elnökei, Aknay János és Simonffy Márta, valamint a Műcsarnok igazgatója, Gulyás Gábor írták alá. A mostani megállapodás értelmében több mint tizenkétezer magyar művész látogathatja ingyenesen a kiállításokat.

Gulyás Gábor elmondta, hogy az idei évtől változtak a Műcsarnokra vonatkozó kedvezményes belépésre jogosultság feltételei. Mostantól kezdve kizárólag együttműködési megállapodások alapján biztosítanak ingyenes vagy kedvezményes belépési lehetőséget a különféle szervezetek tagjai számára. Ugyanakkor az igazgató azt is elmiondta, hogy más hazai vagy nemzetközi szakmai szervezetek képviselőivel is nyitott a tárgyalásra.