Vágólapra másolva!
A Videoton FC azt állítja, a Bors című napilap a klub megkérdezése nélkül hamis adatokat közölt a csapat játékosainak fizetéséről, amelyek a klub szerint köszönő viszonyban sincsenek az újságban leírtakkal.

A Bors azt állította, hogy a fehérváriak legjobban kereső játékosa a Budapest Honvédtól télen igazolt Torghelle Sándor, aki 25 ezer eurót, azaz 7,3 millió forintot vihet haza havonta, de a legkisebb fizetés is 1,5 millió forint a klubnál.

"Döbbenten állunk a Bors napilapban ma megjelent cikk alaptalan állításai előtt, amely a hazai labdarúgók fizetésével foglalkozik. Az újság szinte tényként közöl olyan valótlanságokat, mint Torghelle Sándor és a csapat többi tagjának keresete, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a leírtakkal" - fogalmaz közleményében a Videoton.

"Klubunk - ahogy eddig is és ezután is - a játékosok teljesítményét veszi alapul a bérek megállapításánál.
A cikk a közvéleményt is megtévesztve - klubunk megkérdezése nélkül - hamis adatokat közölt, ugyanis játékosaink tényleges fizetése közel sem egyezik a napilap által feltüntetett összegekkel. (...) A cikkben szereplő valótlanságok felbecsülhetetlen erkölcsi és anyagi károkat okoznak klubunknak és játékosainknak."

A Videoton jogi lépéseket tesz a Bors ellen, és a közlemény szerint "a jövőben is minden esetben jogi utat kíván igénybe venni annak érdekében, hogy a magyar újságírásból száműzze ezt az álláspontja szerint felelőtlen és károkozó magatartást."