Vágólapra másolva!
Patrick Vieira szerint a Manchester City hiába tesz meg mindent az angol bajnoki címért, ha a felső akaratok minden eszközzel próbálják megakadályozni, hogy a City megnyerje a Premier League-et.

A Manchester City korábbi középpályása, mostani igazgatója a Daily Mail angol napilapnak azt mondta, hogy nem egyenlő a bánásmód a csapatok között, példának pedig Vincent Kompany és Mario Balotelli esetét hozta fel. Kompanyt a Manchester United elleni meccsen állították ki, miután páros lábbal rácsúszott Nanira, Balotelli pedig a Tottenham ellen megnyert találkozón egy lövést követően a földön fekvő Scott Parker fejére lépett a sarkával, amiért négy meccsre eltiltották.

"Nem mondom, hogy mindenki a City ellen van, de azért feltűnő, hogy sokkal súlyosabb büntetéseket kapunk, mint mások" - kezdte Vieira.

"Lampard ugyanúgy csúszott rá a Wolverhampton játékosára, Adam Hammillre, mint Kompany, mégis csak sárgát kapott érte, Peter Crouch pedig gyakorlatilag kinyomta a West Brom védőjének, Jonas Olssonnak a szemét, mégis végigjátszhatta a meccset. Ha az ember megnézi ezeket az eseteket, egyértelműen arra következtet belőle, hogy valakik nem akarják, hogy a City bajnok legyen."

Vieira sejtelmesen fogalmazva hozzátette, hogy szerinte a játékvezetők félnek. "Egy bíró attól lesz jó bíró, ha beleviszi a játékvezetésbe a személyiségét, és a saját meglátásai alapján dönt, nem pedig azért, mert fél a döntései következményétől."

A Manchester City 24 forduló után két pont előnnyel vezeti a tabellát a városi rivális Manchester United előtt.