Vágólapra másolva!
A tervekkel ellentétben, nem került sor a héten Zarko Sesum szemműtétjére, a szerb férfikézilabda-válogatott és a német Rhein-Neckar Löwen játékosát várhatóan csak két hét múlva operálják meg.

A szerb kézilabda-válogatott játékosát, Zarko Sesumot a horvátok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a lelátóról dobta meg az egyik szerb szurkoló, aki valószínűleg az ellenfél egyik játékosát akarta eltalálni.

Sesum korábban úgy nyilatkozott, a héten lézeres szemműtét vár rá Mannheimben, a beavatkozást azonban elhalasztották.

A döntést a német orvosok hozták meg, mivel a szemizom még nem teljesen egészséges, emiatt a szem belsejében levő nyomás túl magas. A hírek szerint a műtétet két hét múlva végzik majd el Németországban.

"Az orvosi beavatkozás után két hétig kötelező a teljes pihenés, utána pedig fokozatosan elkezdhetem a terhelést. A műtét után öt vagy hat hétnek kell eltelni, hogy visszatérhessek a pályára" - idézte Sesumot a Magyar Szó.

A jobbkezes átlövő - ha minden jól alakul - akkor április második felében térhet majd vissza, ami azt is jelenti, hogy nem lehet ott az olimpiai selejtezőtornán, amelyet április 6. és 8. között rendeznek meg. Szerbia Madridban lép pályára, ahol a vendéglátó együttesen kívül Lengyelország és Algéria lesz az ellenfele.