Nem minősül zaklatásnak a kínos fotó a Facebookon

Vágólapra másolva!
Zaklatásnak érezte a vicces kommentárral a közösségi oldalra feltöltött gyerekkori képeit egy minnesotai férfi, ám a bíróságot nem tudta meggyőzni igazáról - adta hírül a Mashable.
Vágólapra másolva!

Saját nagybátyját, Randall LaBrie-t perelte be az amerikai Aaron Olson, miután a nagybácsi egy kínos gyerekkori képet túrt elő a fiókból és osztott meg a Facebookon egy rövid vicces leírás társaságában ismerőseivel. Olson előbb csak megkérte nagybátyját, hogy távolítsa el képet, amin egy karácsonyfa előtt pózol, vagy egyszerűen vágja le őt a képről, de a makacs rokon nem volt hajlandó erre. A kép címkéi közül levette ugyan Olsont, ám minden egyéb kéréstől elzárkózott. Ha nem tetszenek a fotók "ne gyere a Facebookra" - mondta LaBrie a bírósági jegyzőkönyv szerint.

Az Olson által felhozottak kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy a bíróság bizonyítottnak lássa a zaklatást. A bíró szerint a feltöltött képekhez fűzött megjegyzések nem befolyásolták károsan a sértett biztonságát vagy magánélethez való jogát. "Még az ártatlan családi fotókhoz fűzött rossszindulatú vagy tiszteletlen megjegyzések sem képesek erre" - áll Natalie E. Hudson bíró ítéletében.

LaBrie és Olson nem is voltak barátok a Facebookon, így valószínűleg nem ez az első vitás ügyük. A perről hírt adó Mashable szerint több családi ellenségeskedést is rejthet még az ügy.