Vasárnap még szerezhetnek olimpiai kvótát a magyar műugrók

Vágólapra másolva!
Barta Nóra nem jutott be a 18 versenyzőt felvonultató pénteki középdöntőbe, így olimpiai kvótát sem sikerült szereznie a londoni kvalifikációs Világkupa-viadalon, a 3 méteres egyéni műugrásban.
Vágólapra másolva!

A brit fővárosban zajló Vk-n a szám korábbi kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese a 29. lett 254 ponttal. A másik magyar induló, Gondos Flóra egy hellyel végzett előrébb, 259 pontot gyűjtve.

"Sajnos egy-egy rontás és egy-egy gyengébb ugrás is becsúszott, ezért kerültek a reméltnél hátrébb mindketten az amúgy roppant nívós, összesen 47 indulót jegyző mezőnyben" - összegzett Gémesi László főtitkár.

A nyári ötkarikás játékokra a mostani Világkupa egyéni számainak első 18 helyezettje szerezhet egyenes ágon indulási jogot, illetve akinek nem sikerül a középdöntőbe kerülés, a viadal zárónapján, a vasárnapi kvalifikációs pótnapon még javíthat.

A történtek után a szakvezetés visszaléptette a versenytől a Gondos Flóra és Reisinger Zsófia alkotta szinkronműugró párost, amelynek szombaton lett volna jelenése, éppen azért, hogy immár mind a négy magyar - az említettek mellett még a toronyugró Kormos Villő is - teljes mértékben a vasárnapi egyéni viadalra összpontosítson, ahol még megszerezhető az egyelőre hiányzó olimpiai kvóta.