Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) pénteken felavatta a Hírességek Csarnokát a Városligetben.

A magyar Hall of Fame emléktábláit, amelyen összesen 22 hokis neve szerepel, Németh Miklós, az MJSZ elnöke leplezte le. A műjégpálya dísztermében vasárnapig látható az a sportágtörténeti kiállítás, amelyen a díjazottak ereklyéit mutatják be.

Az MJSZ tervei szerint minden évben 2-6 névvel bővül majd a Hírességek Csarnoka, ez a történeti bizottság jelölése és az elnökség jóváhagyása alapján dől el.

"Közel egy év előzte meg azt a munkát, amelyen most be tudjuk mutatni a magyar jégkorongozás legnagyszerűbb alakjait. Külön öröm, hogy a sportág magyarországi bölcsőjéhez, a Városligeti Műjégpályához tudunk visszatérni ezzel az emlékhellyel és kiállítással" - mondta ünnepi köszöntőjében Németh Miklós.

Az MJSZ Hírességek Csarnokának tagjai:
Pásztor György, Raffa György, Jakabházy László, Zsitva Viktor, Schell László, Mészöly András, Palla Antal, Ocskay Gábor, Kovalcsik Péter, Kovács Csaba, Ancsin János.

Az MJSZ Hírességek Csarnokának posztumusz díjazottjai:
Lator Géza, Minder Sándor, Jeney Zoltán, Margó György, Hircsák István, Miklós Sándor, Háray Béla, Rajkai László, Boróczi Gábor, Leveles György, ifj. Ocskay Gábor.