Vágólapra másolva!
Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívó visszalépett a Magyar Olimpiai Bizottságba jelölésétől a párbajtőrözők kapitányi posztjáról szerdán lemondott Kulcsár Győző javára. A szövetség viszont Nagy Tímea helyett nem jelöl mást.

A női párbajtőr kétszeres olimpiai bajnoka azzal indokolta döntését, hogy úgy érzi, nem helyezheti magát az elé, akivel olimpiát nyert. Mindehhez hozzátette, hogy nem tekinti magát mártírnak.

"Amennyiben Nagy Tímea nem vállalja a jelöltséget, akkor öt helyett csak négyen fogják képviselni a vívást a Magyar Olimpiai Bizottságban" - mondta pénteken Csampa Zsolt, a szövetség társadalmi kapcsolatokért felelős alelnöke.

"Megemelem a kalapom Titi előtt, úgy viselkedik, ahogy egy sportemberhez illik, nagyszerű emberi kvalitásról tesz tanúbizonyságot" - mondta a hírre reagálva Kulcsár Győző. "Ezzel együtt az ő visszalépése nem a Magyar Vívószövetség elnökségének álláspontját tükrözi. Továbbra is azt mondom, hogy amennyiben nem férek be az MVSZ elképzelésébe, ha a vezetőség úgy véli, hogy nem képviselhetem a vívást az olimpiai bizottságban, akkor nem fogom."

A négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár, a Nemzet Sportolója, aki MOB elnökségi tag is volt, a hétvégi Westend női párbajtőr Grand Prix előtt olvasta fel Erős Jánosnak, a magyar szövetség elnökének címzett levelét, melyben lemondását azzal indokolta, hogy az MVSZ nem jelölte őt MOB-tagnak, ezt pedig méltánytalannak tartja.

Füleky András, a szövetség ügyvezető igazgatója szerdán arról számolt be, hogy az MVSZ elnöksége múlt pénteken döntött a jelöltekről. A vezetőség úgy határozott, hogy a korábban a szövetség által delegált három tagtól, Kovács Tamástól, Kulcsár Krisztiántól és Füleky Andrástól nem vonja meg a bizalmat, további két helyre pedig - melyre a MOB alapszabály-módosítása alapján nyílik lehetőség - három "jelentkezőből" titkos szavazással Gémesi Györgyöt és Nagy Tímeát jelölte. A harmadik Kulcsár Győző volt.