Vágólapra másolva!
Steven Gerrard, a Liverpool labdarúgócsapatának középpályása úgy nyilatkozott, szívesen lenne az angol válogatott csapatkapitánya a nyári, ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságon.

"Ha felajánlanák a lehetőséget, akkor elfogadnám és örömmel, büszkén viselném a csapatkapitányi karszalagot" - nyilatkozta Gerrard, aki a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon ugyancsak betöltötte a tisztséget a nemzeti csapatnál. "De ez nem az én döntésem lesz. Először Stuart Pearce-nek, majd a kinevezett új kapitánynak kell erről határoznia. De igen, szívesen lennék csapatkapitány."

Korábban a karszalagot John Terry viselte, ám a Chelsea védője állítólag rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers védőjére a két csapat október 23-i mérkőzésén. Az angol szövetség úgy döntött, megfosztja őt a válogatott csapatkapitányi tisztétől - mire a szövetségi kapitány, Fabio Capello lemondott a posztjáról.

A válogatott szerdán Hollandia ellen lép pályára, a válogatottat ideiglenesen az U21-es edző, illetve a brit olimpiai válogatott szakvezetője, Stuart Pearce készíti fel.