Vágólapra másolva!
George F. Hemingway tulajdonos éles kirohanást intézett a Honvéd makói edzőmeccsén botrányt okozó fanatikusok ellen.

A pepsifoci.hu-n vezetett blogjában Hemingway arról számolt be, hogy az Arad elleni idegenbeli meccsüket az ellenfél kérésére Arad helyett Makón játszották, ahol azonban a pályaválasztó románok elmulasztották a biztosítást megoldani.

A tulajdonos írásából kiderül, a találkozón békés honvédosok mellett megjelent egy "15-20 főből álló, 70-es IQ-s, földig részeg, állatként viselkedő fiatalokból álló csapat", melynek tagjai a meccs alatt a román és a magyar csapat tagjait is megdobálták.

A bíró az első félidőben meg is szakította a találkozót a huligánok miatt. "Csapatkapitányunk, Sorin Botis, és én is próbáltunk beszélni ezekkel a kártékony bohócokkal, több-kevesebb sikerrel. Végül is sikerült a második félidőt további rendzavarás nélkül lejátszani, akkor az ütődöttek már csak egymást dobálták hógolyóval."

Hemingway azt ígérte, a 2012 nyarán bevezetendő szurkolói kártyával biztosan megoldják a rendbontók kizárását a Honvéd stadionjából. "De addig is megpróbáljuk megkeresni azokat, akik szégyent hoztak a kispestiekre és a Honvédra. Nem leszünk megértőek velük szemben."

A kispesti tulajdonos kedden levélben kért bocsánatot az aradi klub elnökétől a történtek miatt. "Hiába ők voltak a hunyók a biztonsági szolgálattal kapcsolatban, nekünk kell elnézést kérni azoknak a viselkedéséért, akik ismét elrontották egy mérkőzés hangulatát, és megsértették a jog- és viselkedési szabályokat."