Vágólapra másolva!
Kovács Sarolta öttusázó, Berki Krisztián tornász és Kassai Viktor játékvezető felkészülését többmillió forinttal támogatja egy székesfehérvári cég.

Papp Dénes, a Bericap Záródástechnikai Bt. ügyvezető igazgatója a pénteki szerződéskötés alkalmával elmondta, választásuk azért esett a három sportemberre, mert ők emberileg is példaképek lehetnek.

"Hétszámjegyűek a támogatások, és nem eggyel, kettővel vagy hárommal kezdődnek. A szerződés értelmében, az olimpiai aranyéremért ötössel kezdődő, ezüstért hármassal kezdődő, bronzért egyessel kezdődő hétszámjegyű prémium is jár majd" - nyilatkozott Papp Dénes.

Hozzátette: úgy érezték, kötelességük a magyar futball sikereiért is tenni. Ilyen siker lehet a világ legjobb játékvezetőjének választott Kassai Viktor jó teljesítménye a júniusi, ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Berki Krisztián elmondta, a támogatás révén további edzőtáborozásra nyílik lehetősége. Két héttel ezelőtt Horvátországban edzett, jelenleg Tatán készül. Nem tervez külföldi edzőtábort, de az olimpiát megelőző versenyeken indulni akar: a Világkupa-fordulókon és a májusi Európa-bajnokságon szeretné lemérni, hol tart a felkészülésben, s hol tartanak a riválisok.

Kovács Sarolta hangsúlyozta, mostantól kizárólag a felkészülésre tud koncentrálni. Jövő héten az Egyesült Államokban elkezdődnek a Világkupa-versenyek, majd május közepén jön a világbajnokság. Hozzátette, bár már kvótát szerzett, még nem dőlt el, részt vehet-e az olimpián, mert hárman pályáznak a két indulói helyre.

"Profi teljesítményt követelnek tőlünk, miközben amatőr státuszú bíróként dolgozunk. Ehhez elengedhetetlen a profi háttér, amely mostantól biztosított lesz. Heti négy edzéssel készülök az Európa-bajnokságra" - mondta felkészüléséről Kassai Viktor. A játékvezető jelezte, május első napjaiban lesz egy négynapos edzőtáboruk, ahol fizikai tesztekre is sor kerül, s már ott szeretne jól teljesíteni.