Vágólapra másolva!
Csütörtökön az elődöntőkkel folytatódik a magyar jégkorong-bajnokság: az egyik ágon a Miskolc a Ferencvárossal, a másikon a Dunaújváros a Fehérvárral csatázik.

Hasonló cipőben jár mind a Sapa Fehérvár AV19, mind pedig a Dab.Docler, hiszen mindkét csapat számára a negyeddöntő jelentette a végállomást az osztrák bajnokságokban.

"Hogy kik játszhatnak, arról természetesen Kevin Primeau dönt majd, de a komplett, legerősebb csapattal készülünk" - hangsúlyozta Ocskay Gábor, a Fehérvár szakosztály-igazgatója. "Mindenféleképpen szeretnénk sorozatban a tizedik, összességében pedig tizenharmadik magyar bajnoki címünket megnyerni. Bravúros az ötödik helyünk az EBEL-ben, de benne volt, be tudunk jutni a négy közé. A csapat azonban teljesen a topon van, mind fizikálisan, mind mentálisan, ami szükséges is, hiszen a Dunaújvárossal idén még nem játszottunk éles meccset. Nagyon remélem, hogy a magyar hokiszerető közönség akár Dunaújvárosban, akár Fehérváron jól fog szórakozni és jó meccseket fog látni."

Természetesen azonban nem csak a Székesfehér, hanem a Dunaújváros is a döntőbe igyekszik.

"Minden évben az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy az EBEL-es nagy Volánnal játsszunk" - mutatott rá id. Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője arra, hogy a fehérváriak is teljes kerettel vágnak neki az elődöntőnek.

"Természetesen tudjuk, milyen különbség van a két csapat között, de minden évben abban a reményben indulunk a Volán ellen, hogy ez csökkent. Jobb Dávid és Kiss Ákos személyében továbbra is két sérültünk van, ők ebben a szezonban már biztosan nem lépnek pályára. Noha nem sikerült a továbbjutás a Nationalligában, nem leszünk meglepve, ha a Feldkirch végül a bajnokságot is megnyeri. Mi már a jövőn dolgozunk, de most a Volán elleni párharc a legfontosabb."

A MOL Ligában a negyeddöntők során találkozott egymással a Miskolc és a Ferencváros, akkor a borsodiak két mérkőzésen, 6-1-re és 8-4-re nyertek, és meg sem álltak az ezüstéremig.

Az ob I-ben ezúttal az elődöntők során csapnak össze a felek, a pályaelőny ismét a miskolciaké.

"Dolgozunk, készülünk, és lehetőleg minél korábban szeretnénk bejutni a döntőbe" - összegzett Egri István, a Miskolci JJSE elnöke. "Ugyanúgy, ahogy a MOL Ligában, most is szeretnénk túljutni a Fradin, a keretünk teljes, úgyhogy gőzerővel dolgozhatunk. Remélem, egy szép nagy győzelemmel nyitunk csütörtökön nőnap alkalmából."

A zöld-fehérek azonban szeretnék elrontani a miskolciak csütörtök estéjét, és mint Dobos Tamás, a Ferencváros vezetőedzője fogalmazott, egyáltalán nincs lefutva a párharc.

"Nagyon szeretnénk nehéz perceket okozni a Miskolcnak, és szeretnénk győzni is. A mérkőzésekre szerencsére az egész keret rendelkezésünkre áll, sérültünk, eltiltottunk nincs, ami bizakodásra adhat okot. Pozitív érzésem van, remélem jó teljesítményt fogunk nyújtani, ezzel is bizonyítva a Ferencváros vezetőségének, hogy ez egy jó csapat, ha pályát akarnak építeni, akkor van értelme belevonni a fejlesztésekbe a jégkorongot is."
A párharcok csütörtökön kezdődnek és három győztes meccsig tartanak.