Vágólapra másolva!
A kanadai hokiszövetség Steve Yzermant kérte fel a 2014-es szocsi téli olimpián címvédőként szereplő kanadai jégkorong-válogatott szakvezetőjének, így jó esélye van annak, hogy az NHL-es sztárokat elengedjék a két év múlva esedékes játékokra.

"Egy olyan lehetőséget kapni, hogy Oroszországba mehessünk, és újra olimpián szerepelhessünk, túl komoly ahhoz, hogy elszalasszam" - mondta a játékosként olimpiai bajnok (2002) és háromszoros Stanley-kupa-győztes (1997, 1998, 2002) csatár, aki az NHL-ben kizárólag a Detroit Red Wings csapatát erősítette, és 1514 mérkőzésen 1755 pontot gyűjtött. Yzerman visszavonulását követően a Tampa Bay Lightning főigazgatója lett, és várhatóan ugyanazzal a szakmai stábbal vág neki a szocsi olimpiának, mint a vancouverinek, amelyet az ő vezetésével meg is nyert a csapat.

Az NHL vezérkara egyelőre nem jelentette be hivatalosan, hogy a profik ott lehetnek a következő téli olimpián, mivel a klubvezetőknek - a bevételkiesés miatt - nem jó, ha a játékok miatt két-három hétre leáll a bajnokság. Ebből már több vita fakadt, orosz sztárok (például Alekszandr Ovecskin vagy Jevgenyij Malkin) jelezték, őket nem állíthatja meg senki és semmi, hogy otthon, hazájuk válogatottjában olimpiai mérkőzésen lépjenek pályára.

Az NHL 1998 óta engedi el hokisait az olimpiára.