Vágólapra másolva!
Baji Balázs továbbjutott 60 méter gáton, Nguyen Anasztázia azonban kiesett 60 méteres női síkfutásban az Isztambulban zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon.

Húszéves világcsúcs dőlt meg az atlétikai vébé nyitónapján

Az idén remek formában versenyző Baji a szombat délelőtti selejtezőben elmaradt egyéni csúcsától (7,67 mp), de a 7,81-es időeredmény is elegendőnek bizonyult a továbblépéshez. Baji negyedik lett előfutamában, ahonnan az első három került tovább automatikusan. A négy futam alapján a négy további leggyorsabb is kvalifikálta magát a folytatása, így a magyar gátas is bekerült a legjobb 16 közé. A középdöntőt vasárnap 14.45-től rendezik, a fináléra aznap este kerül sor.

Női 60 méteren a még juniorkorú Nguyen Anasztázia élete első felnőtt világversenyén 7,59 mp-cel ötödik lett előfutamában, a legjobb 24 közé kerüléshez azonban legalább 7,43 mp-es időeredményre lett volna szükség. A vébén így a magyarok közül már csak Baji Balázs van versenyben, a küldöttség harmadik tagja, a súlylökő Kürthy Lajos a szám pénteki selejtezőjében búcsúzott.