Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) ismét a videobíró bevezetését sürgeti az után, hogy Bogdán Ádám, a Bolton kapusa a lassítások alapján a gólvonal mögül ütötte ki a labdát a Quenns Park Rangers játékosa, Clint Hill fejese nyomán, a játékvezetők mégis továbbot intettek.

Az eset a 20. percben, 0-0-s állásnál történt. Hill fejesét követően a labda átjutott a gólvonalon, Bogdán bravúrral kiütötte, de sem Martin Atkinson vezetőbíró, sem pedig Bob Pollock asszisztens nem jelzett, így folytatódott a játék. A meccset végül a Bolton nyerte 2-1-re, a győztes találat a 86. percben esett.


A játékvezetőket főleg ilyen esetekben segítő rendszereket éppen egy hete tesztelte a futball szabályalkotó testülete (IFAB). Az elkövetkezendő néhány hónapban tovább vizsgálják majd ezeket a szakemberek, és július 2-án, egy nappal a nyári Európa-bajnokság döntőjét követően hoznak végleges döntést arról, hogy melyiket vezetik be. A Maruzsi László által kifejlesztett, játékvezetőket segítő technikai találmány nem jutott tovább egy hete.