A Barátok közt az RTL vetélkedőjét is verte

Vágólapra másolva!
6000. részéhez ért március 7-én az RTL szappanoperája, közel 1,7 millió tévézőt érdekelt, ezzel a legnézettebb műsor lett múlt héten. A top 10-be a hagyományosan jól teljesítő műsorok közé befért még a Megasztár és a Friderikusz-féle Legyen ön is milliomos.
Vágólapra másolva!

Az év tizedik hetében a 18,5 százalékos RTL Klub volt a legnézettebb hazai tévécsatorna, megelőzve a 16,4 százalékot elérő TV2-t és a 8,1 százalékon álló MTV-t. A középmezőnyt a Cool tévé vezeti a teljes lakosságnál mért adatok szerint, ötödik a Viasat3, hatodik a Film+. A műsorok közt a Barátok közt vette vissza a vezetést, a 6000. epizóddal, amelybe annyi akciót tettek, amennyit általában egy hét alatt szoktak. Az 1 perc és nyersz változatlanul nagyon nézett, a Napló pedig megcsípte a harmadik helyet.

A kereskedelmi célcsoportnál nagyobb az RTL Klub fölénye, 18,4 százalékot ért el, miközben a TV2 csak 14-et. Az MTV minden újítás és próbálkozás ellenére is öreges csatorna, 4,4 százalékot ért el a 18-49-es korosztálynál, ennél jobban teljesítetett a Cool és a Viasat3 is. A reklámozóknak fontos nézői csoportban is az RTL-es szappanopera ugrott az élre, Sebestyén Balázs gameshow-ja és a Fókusz előtt. A legnézettebb heti sorozatok a Cobra 11 és A mentalista, a legkedveltebb film az Ocean's Thirteen volt. Ezen a 30-as listán nincs MTV-s műsor, de felkerült oda a Piedone Hongkongban, jóllehet, ötvenszer vetítették már hazai csatornák.

Top 30, teljes lakosság

Forrás: AGB Nielsen

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel.
A műsor címe után a nézőszám látható, ezer főben megadva, majd a közönségarány olvasható.
Forrás: AGB Nielsen