Nagy Feróval próbálják ki az itthon új tévés műfajt

Vágólapra másolva!
Jól rajtolt a Showder Klub kilencedik szezonja, de a nagy dobásnak beígért roast-adás még hátravan, sőt, fel sem vették. Nagy Feró lesz az áldozat, az ő munkássága előtt tisztelegnek a stand-uposok, a médiából ismert barátok.
Vágólapra másolva!

29,1 százalékos közönségaránnyal rajtolt a 2012 tavaszi Showder Klub, a 65. adás hozta az eddigi legjobb szezonkezdést. Nyolc adás van egy szezonban, tizenhat egy naptári év alatt, de idén lesz két speciális adás is, az amerikai "roast" mintájára.

"A roast majdnem egyidős a stand up comedyvel. 1910 körül jött létre New Yorkban, évszázad közepe felé már ez, a roast volt a neve. Képernyőn 74 óta van Amerikában. Donald Trump, Ronald Reagan, Charlie Sheen már átestek ezen, olyan emberek, akiknek egy műsorral nem lehet lerombolni az imidzsét, ráadásul ők mondták az utolsó szót, annulálva mindent. Ez valójában egy életműdíj: szmokingban, elegánsan jönnek össze a barátok ünnepelni valakit, de közben olyan, mintha feje tetejére állna minden. Pellengérre állítják, cikizik, de azért nem alázzák, azt az RTL nem is engedné. A különleges adásban olyanok szerepelnek majd, akik részei életünknek: mindegy, hogy szeretjük-e vagy sem, de ismerjük őket. Showder Klub-os humoristák mellett ott lesz Sipos Péter, Jáksó László, Ganxsta Zolee, Zalatnay Cini, Nagy Kriszta Tereskova, már írják a beszédüket" - mesélte Kovács Kristóf producer, aki szerint olyan lesz a show, mintha egy díjátadó után a haverok is ünnepelnék a sztárt, de egészen másképp.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A producer szerint aki kicsit is ciki figura, nem lehet egy ilyen show főszereplője, azaz valódi sikerek nélküli celebek nem lesznek roast-célpontok. "Nem cél szénné alázni Ferót, de dicsérni senki nem fogja. Minden meghívott sztárnak volt köze hozzá, megvan a véleményük róla, és egymástól is megkapják a magukét. Tíz ember három-három perces kis beszéddel jön, Feró pedig a végén öt percben elmondhatja a magánvéleményét. Zenével, színházi show-val, nyolc kamerával készülünk" - magyarázta.

A felvétel április 3-án a lesz a Tháliában, de már csak húsz jegy maradt. A producer szerint csak az menjen, aki bírja a csúnya beszédet, mert ott senki nem fogja magát vissza, ahogy az amerikai formátumban sem: adásba viszont a 16-os karikára átkozmetikázott verziója kerül, várhatóan sok kisípolással.