Ezt énekli Woyzeck, mielőtt gyilkol

Vágólapra másolva!
Keresztes Tamás és Jordán Adél fájdalmasan szép Tom Waits-számot énekel a Woyzeckben. Nézze meg az exkluzív videoklipet először az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

A Katona József Színház színészei csináltak a Woyzeck-előadásukhoz egy aranyos garázsvideót, amiben a Woyzecket alakító Keresztes Tamás és a feleségét, Marie-t játszó Jordán Adél adják elő az előadásban is hallható All the World is Green című számot. Az ősszel bemutatott előadást Ascher Tamás rendezte azoknak a Tom Waits-számoknak a felhasználásával, amiket a zenész eredetileg Robert Wilson 2000-es Woyzeck-musicaljéhez írt, és amik később a Blood Money című albumán jelentek meg.

A fájdalmasan szép All the World is Green az előadás vége felé hangzik el, a kirobbanás előtti utolsó pillanatban, közvetlenül azelőtt, hogy Woyzeckből gyilkos lesz. A klipet Dankó István, a Katona egyik színésze rendezte, aki a Nekem lőttek című vicces rövidfilmet (nézd meg!) is csinálta. A fekete-fehér klipben főleg a - valóságban is egy párt alkotó - Keresztes és Jordán közti bizsergést bírjuk, az olyan apró poénokat, hogy Jordán megigazítja Keresztes gallérját, meg persze Keresztes megunhatatlanul zseniális fejét.

Woyzeck dalban mondja el a Katonában - fotók az előadásból