Vágólapra másolva!
Az APOEL-nél már letettek a továbbjutásról, a Chelsea-nél pedig a rotációs rendszernek tulajdonítják a portugáliai győzelmet a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Az első meccsen a Real Madrid idegenben nyert 3-0-ra a ciprusi meglepetéscsapat otthonában. "A Real már most ott van a Bajnokok Ligája következő fázisában, ez biztos" - vonta le a következtetést a meccs után Ivan Jovanovic, az APOEL vezetőedzője.

A Chelsea a Benfica otthonában tudott győzni 1-0-ra, az ideiglenes edzői szerepet ellátó olasz Roberto Di Matteo pedig olyan sztárokat hagyott ki a kezdőcsapatból, mint Frank Lampard, Didier Drogba, Michael Essien, Gary Cahill és Daniel Sturridge, akik közül csak Lampardot és Sturridge-ot küldte pályára a hajrában.

A váratlan lépést utóbb így magyarázta a klub honlapján: "Rotációs rendszert használok, mert különben nem bírnánk a hatalmas tempót, amit a hazai és a nemzetközi meccsmenetrend ránk kényszerít. Ahhoz, hogy a csapat folyamatosan jó erőben teljesítsen, frissen futballozzon, célzatosan cserélni és tudatosan pihentetni kell a játékosokat. Mindenkire szükségem van a szezon végéig."

Di Matteo szerint kitűnő eredményt értek el Portugáliában. "Roppant nehéz a Benfica ellen játszani, jó pár éve nem kaptak ki odahaza, és láthattuk, hogy miért. Egyénileg is nagyon jók, nemcsak csapatként. Ezzel együtt még semmi sem dőlt el, hátravan további kilencven perc, de a hazai pálya előnyt jelenthet nekünk."

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.