Lebutított verzió készülhet az Xboxból

Vágólapra másolva!
Letölthető játékokra, videózásra és közösségi szolgáltatásokra kihegyezett konzollal készül a jövő évi E3 videojáték szakvásárra a Microsoft a legfrissebb pletykák szerint. Az Xbox Loop alig lesz nagyobb az Apple médialejátszójánál és hiányozni fog belőle a nagy Xbox 360-ban alapfelszerelésnek számító optikai meghajtó is.
Vágólapra másolva!

Az új Xbox valószínűleg azokat a vásárlókat fogja megszólítani, akik sose voltak komoly játékosok, viszont a konzol szórakoztató funkcióit vonzónak tartják. A hardver képes lesz futtatni letölthető játékokat, tudja majd kezelni a PC-khez tervezett, kisebb terekben is használható új Kinect szenzort, és internetes funkciókkal felvértezett médialejátszóként is működni fog. A felhasználóknak még a távirányítóért sem kell majd nyúlniuk, a beépített mozgás-, és beszédérzékelő ugyanis szükségtelenné teszi azt.

A új fajta konzol kiadása azért rendkívül időszerű, mert az amerikai konzoltulajdonosok rendkívüli módon rákaptak az Xboxon keresztüli tévézésre, és az internetes tékákat is sokan használják játékgépükről. A Microsoft által nyilvánosságra hozott adatok szerint a fizetős Live Gold előfizetők többet néznek tévét a Comcast vagy az HBO Go alkalmazással, mint amennyit egymás elleni játékkal töltenek. A Live előfizetők átlagosan havi 84 órát töltenek a konzol előtt, harminc százalékkal többet, mint tavaly.

Forrás: Microsoft
Két éve volt az Xbox utolsó ráncfelvarrása

Az Xboxos híreket egy MSNerd álnevű felhasználó szivárogtatta ki a Reddit közösségi híroldal egyik beszélgetésében a többi felhasználó kérdéseire válaszolva. MSNerd állítása szerint kapcsolatban van a Microsofttal, ám nem a cég alkalmazottja. Blogja valószínűleg az egyik legizgalmasabb, a Microsoft jövőbeli lépéseit latolgató forrás.

Két Xbox is készül

Az Xboxos pletykák követését nehezíti, hogy a cég valószínűleg két készüléken dolgozik. A lebutított, alkalmi játékosoknak szánt Xbox Loop mellett készül a jelenlegi Xbox 360-at leváltó készülék, amiben a várakozások szerint egy hatmagos központi egység és dupla grafikus mag fog dolgozni.

Az egészen biztosnak látszik, hogy idén még nem jelenik meg új Xbox. A Microsoft konzolja remekül teljesít a piacon, így a cég ráér az új fejlesztésekkel. Korábban a Develop játékfejlesztéssel foglalkozó magazin is úgy értesült a chipgyártóktól, hogy 2013 karácsonyára vagy 2014 elejére várható az új konzol.