Vágólapra másolva!
Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnöke szerint az NB I-ben a kiesés ellen harcoló labdarúgócsapat gyengébb teljesítménye annak tudható be, hogy az együttesnél megpróbálják átalakítani a játékrendszert, ami hosszabb folyamat.

A lila-fehérek vasárnap hazai környezetben a listavezető Debrecentől szenvedtek 5-1-es vereséget, eddigi öt tavaszi bajnokijukon mindössze négy pontot szereztek.

A belga tulajdonos úgy véli, amikor stábjával októberben átvették a klubot, felmérték a csapatban rejlő lehetőségeket, az egyeztetések után pedig arra a megállapításra jutottak, hogy két út közül választhatnak. Az egyik az, hogy a jelenlegi keretből, az általuk játszott rendszerből hozták volna ki a legtöbbet, ez azonban legjobb esetben is csak az 5-10. hely megszerzésére lett volna elég. Éppen ezért a vezetés úgy döntött, hogy inkább a hosszabb utat választja, amely a játék rendszerének átalakításával jár.

"Ha be akarunk kerülni a legjobb négy csapat közé, meg kell változtatnunk a játékrendszert. Jóllehet, télen igazoltunk néhány játékost, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot, ám ez az átalakítás időt vesz igénybe, és sajnos, előfordulhatnak olyan eredmények, mint a tegnapi. Tudtuk, hogy ez az út nem lesz könnyű" - áll Roderick Duchatelet hétfői közleményében.

"Legyünk őszinték, ha a másik utat választjuk, akkor sem lett volna garantált a győzelem a Debrecen ellen. Valószínűleg szám szerint más lett volna az eredmény, de sajnos, a vereség az vereség. Okkal vezeti a Debrecen a tabellát" - tette hozzá az elnök.

Duchatelet bízik abban, hogy a gárda a következő szezonra készen áll majd, ehhez persze - amint azt hozzáteszi - szükség lesz erősítésére is. A klubvezető Zoran Spisljak vezetőedzővel képzeli el a jövőt is.

"A stabilitás hosszú távú gondolkodást jelent, a hosszú távú gondolkodás pedig azt, hogy vannak terveink, amiket meg szeretnénk valósítani. Nem szeretnék egy jó edzőt feláldozni azért, mert néhány játékos nem tud megfelelően a játékra koncentrálni. Ellenkezőleg: októberben abban egyeztünk meg Zorannal, hogy együtt hozzuk vissza az Újpestet a tabella élére."