Bogárral színezte a kávét a Starbucks, kiborultak a vegánok

Vágólapra másolva!
Elképesztő indulatokat kavart az amerikai Vegán közösségekben a hír, mely szerint a Starbucks kávézó is használja az FDA () által jóváhagyott ételszínezőt. Amivel a fő probléma, hogy a bíbortetű porrá tört páncéljából készül.
Vágólapra másolva!

A kávézólánc nem rég váltott új, természetes színezőanyagra az eres italaiban, amivel a legnagyobb probléma, hogy már nem vegán-kompatibilis. Az italoknak ugyanis a porrá tört bíbortetű páncélja adja meg az eperszínt, amit a vegánok nem fogyaszthatnak, lévén állati eredetű táplálék. A dolgot a ThisDishIsVeg vegán felügyeleti internetes honlap szellőztette meg (nekik egy, ahogy mondani szokás, neve elhallgatását kérő barista adta a fülest).

A Starbucks által forgalmazott frapucsínók kétmilliárdos üzletet jelentenek a cégnek éves szinten. A ThisDishIsVeg társalapítója, Daelyn Fortney petícióban köevetelte a Starbuckstól, hogy álljon vissza az addig használt, és vegán követelményeknek megfelelő színezésre (ugyanerre a célra használnak céklát, vagy lila burgonyát is), hogy a vegánok ismét fogyaszthassák a terméket.