Már biztos a Trónok harca harmadik évadja is

Vágólapra másolva!
A fantasysorozat második szezonjából még csak két rész ment le, de az HBO máris megrendelte a teljes harmadik évadot.
Vágólapra másolva!

Ahogyan az várható volt, az HBO sikersorozata, a Trónok harca tovább folytatódik, a csatorna megrendelte a harmadik kört is - arról egyelőre nincs szó, hogy ez pontosan hány epizódot jelent, de valószínű, hogy újabb tízet kapnak a rajongók. "A széria alkotói, David Benioff és D. B. Weiss a második szezonnal is teljesítették az elvárásainkat - sőt túl is szárnyalták azokat" - mondta közleményében az HBO programigazgatója, Michael Lombardo.

Forrás: HBO pressroom

Az újabb megrendelést természetesen nemcsak az igényes megvalósítás, de a nézettségi számok miatt is kaphatta meg a fantasysorozat: a második szezon április 1-i indulására 3,86 millióan voltak kíváncsiak az Egyesült Államokban, ami rekord volt a produkció történetében. Ráadásul a következő részt is 3,76 millióan követték - vagyis a széria eddig alig veszített nézőt.

Forrás: HBO pressroom

A második évadot jelenleg - egy nappal az egyes epizódok amerikai premierje után - a magyar HBO is vetíti. Az [origo] a sorozat több alkotójával és színészével készített már interjút: David Benioff és D. B. Weiss itt, az eredeti könyvek írója, George R. R. Martin itt nyilatkozott lapunknak; de Sean Bean, Emilia Clarke és Peter Dinklage is mesélt már a munkájáról.