Légballont nézhettek UFO-nak egy repülőgépből

objektum
Vágólapra másolva!
Érdekes objektumot filmeztek Szöul felett egy dél-koreai repülőgépről, nemrég pedig a NASA is közölt egy videót, amelyen három furcsa objektum látható az Atlantis űrrepülőgép mellett.
Vágólapra másolva!

Érdekes objektumot filmeztek Szöul felett egy dél-koreai repülőgépről, és a videó gyorsan elterjedt az interneten. A néhány másodpercig látszó tárgy leginkább egy fehéres kalapra emlékeztetett. Az objektum a nappali égen mutatkozott, egyenletes haladási sebességét a szél magyarázhatja. Megjelenése alapján talán egy léggömb lehetett, amelyhez hasonlóak gyakran figyelhetők meg nagyvárosok felett, de ez a kevés rendelkezésre álló adat birtokában biztosan nem állítható. Az ilyen jórészt hidrogénnel töltött ballonokat időnként véletlenül szabadulnak el, máskor direkt bocsájtják fel őket - akárcsak a mára Magyarországon is betiltott éjszakai égő lampionokat.

A kalapra emlékeztető objektum a dél-koreai repülőgépről filmezve

Hasonlóan bizonytalan a magyarázata az alábbi, nemrég publikált videónak, amelyen az Atlantis egyik küldetése során mutatkozik három furcsa objektum. Az alábbi film a rakteret ábrázolja a robotkarral, egészen az 5. percig. Ekkor vált a kameraállás, mivel érdekesebb objektumok tűnnek fel a kék földi háttér előtt. Három világosabb, apró test figyelhető meg, amelyek háromszög alakban helyezkednek el. Haladásuk közben egymáshoz viszonyított látszólagos pozíciójuk kissé módosul, mivel feltehetőleg változik az űrrepülőgépről mért rálátási helyzetük.

Az Atlantis űrrepülőgépről filmezett három objektum, amelyek feltehetőleg űrszemétdarabok, és az 5. perc környékén tűnnek fel

A NASA közlése alapján három kisebb űrszemétdarabról lehet szó, amelyek feltehetőleg levált és kissé eldeformálódott fémfólia darabok, és róluk verődik vissza a napfény. Mivel az ilyen testek magáról az űrrepülőgépről válnak le, egy ideig annak közelében maradnak, míg a ritka felsőlégkör légellenállása révén alacsonyabb pályára nem kerülnek.

Mint arról nemrég beszámoltunk, sok olyan légköri és égi jelenség látható, amelyek gyakran félrevezetik az érdeklődőket. Természetesen ezek egy része ma még kevéssé ismert jelenség, amelyeket remélhetőleg idővel sikerül jobban megismerni - napjainkban a legtöbb ilyen furcsaság feltehetőleg emberi eredetű objektum az égen, illetve már az űrben is.