Vágólapra másolva!
A hétközi Bajnokok Ligája-elődöntőn még ellenfelek voltak, a hét világválogatottjában viszont már egy csapatba került Franck Ribéry és Cristiano Ronaldo, a Bayern München, illetve a Real Madrid játékosa. Barcelona-focista viszont nincs a tizenegyben.

Kapus:

Júlio César (brazil, Internazionale): A milánóiak még mindig veretlenek azóta, hogy Andrea Stramaccionit nevezték ki edzőnek, de a legutóbbi, Fiorentina elleni bajnokira a csapat nem lehet büszke. A gól nélküli döntetlenhez az is kellett, hogy Júlio César kivédjen egy tizenegyest.

Hátvédek:

Nedum Onuoha (angol, Queens Park Rangers): Buzsáky Ákos csapata a Tottenham Hotspur legyőzésével tett nagy lépést a bennmaradás felé. A Spurs ellen létfontosságú volt Gareth Bale semlegesítése, amit a jobbhátvéd Onuoha tökéletesen oldott meg.

John Terry (angol, Chelsea): A londoniak középhátvédjét ebben a szezonban már többször leírták, de a múlt héten megmutatta, hogy lelkesedésben és küzdelemben kevesen veszik fel vele a versenyt. Mind a Barcelona, mind az Arsenal ellen fantasztikusan futballozott, csapata egyik találkozón sem kapott gólt.

Aldo Angoula (francia, Evian): A szezon előtt nem sok jót jósoltak a francia bajnokság újoncának, azonban az Evian stabilan tartja magát a középmezőnyben. Legutóbb a Toulouse-t győzte le, az egyik gólt a veterán középhátvéd, Angoula szerezte, akinek a L'Équipe nyolcas osztályzatot adott.

Emiliano Insúa (argentin, Sporting CP): Az Európa Ligában a lisszaboni klub akadályozhatja meg a spanyol finálét, és az Athletic Bilbao elleni elődöntő első meccsén le is győzte a baszkokat. Az első portugál gólt az argentin balhátvéd, Insúa szerezte egy látványos fejessel.

Középpályások:

Franck Ribéry (francia, Bayern München): A bajorok számára a bajnokság már elúszott, de a Bajnokok Ligájában még döntőbe juthat, köszönhetően a Real Madrid hazai legyőzésének. A meccsen Ribéry is betalált, majd hétvégén a Werder ellen csereként beállva szerzett győztes találatot.

Arturo Vidal (chilei, Juventus): A torinóiak újabb nagy lépést tettek a scudetto felé az AS Roma legyőzésével. A mérkőzés gyakorlatilag már az első tíz percben eldőlt, a nagy munkabírású Vidal ugyanis ennyi idő alatt kétszer is betalált.

Yohan Cabaye (francia, Newcastle): A United továbbra is negyedik a Premier League-ben, szombaton a Stoke City ellen gyűjtötte be a három pontot. Cabaye a tőle megszokott pontos passzjáték mellett két gólt is szerzett, így a 61. percben vastaps mellett cserélték le.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A szupersztárnak a Bayern ellen nem ment a játék, de azért egy gólpasszt Münchenben is kiosztott. A Barcelona elleni rangadón viszont elemében volt, a győztes gólja után még nyugtatgatta is a Camp Nou népét.

Csatárok:

Nikica Jelavic (horvát, Everton): A liverpooliak mestere, David Moyes csak ritkán ad ki nagyobb összeget egy játékosért, azonban Jelavicért nem sajnálta a pénzt januárban. A tréner tudta, mit csinál, hiszen a horvát támadó máris hat gólnál jár a bajnokságban, a Manchester United ellen az Old Traffordon duplázott.

Jussié (brazil, Girondins Bordeaux): Pár éve még rangadónak számított a Ligue 1-ben a Bordeaux és a Marseille összecsapása, a mostani szezonban azonban csak két középcsapat összecsapást jelenti. Ez persze semmit sem von le Jussié teljesítményéből, aki két góljával eldöntötte a találkozót.

www.global-soccer.eu